Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С изложба почитат паметта и отбелязват 74-годишнината на Димитър Киров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:40 / 11.05.2009Коментари ()1694
©
Изложба в памет на Димитър Киров и по случай 74 години от рождението му, ще бъде открита от 20 май до 3 юни в галерия "Аспект". За първи път Димитър Киров няма да нарисува картина за рожденния си ден. Приятелите му знаят, че всяка година на 20 май рано сутринта маестро Киров създаваше по една творба по случай празника. Точно тази картина трябваше да бъде център на настоящата изложба, но за съжаление големият художник си отиде преди да навърши 74 години и тя остана ненарисувана.

Неосъщестена би останала и отдавна подготвяната от него изложба в галерия Аспект без помощта и съдействието на съпругата му Русалия. Тя се зае да изпълни поетия от него ангажимент, нещо повече - подбра и предостави за експозицията изключително цветни и наситени със светлина платна - нейният начин да празнува. В експозицията зрителите ще видят предимно картини, рисувани през последните десетина години, доста разнообразни по формат, но обединени от един свеж и ярък колорит. Като център въздейства един голямоформатен автопортрет, собственост на семейството и непоказван до сега, а до него е закрилникът на художника Свети Димитър. Характерни за творчеството на големия художник са и други персонажи - антични герои, митологични фигури и грациозни балерини.

Внушението е празнично, без тъга и траурни нотки. Камерното пространство на галерия Аспект е сякаш допълнително осветено от яркоцветните композиции, съхранили духа на големия творец.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/S-izlozhba-pochitat-pametta-i-otbelyazvat-74-godishninata-na-Dimitur-Kirov-89741
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.