Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира културният фестивал "Рошавата котка"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:23 / 16.05.2009Коментари ()1732
© Plovdiv24.bg
Ежегодният фестивал за Театрално, Музикално и Танцово Изкуство "Рошавата котка" ще се проведе днес и утре в кино "Гео Милев". Фестивалът е с конкурсен характер и основната му цел е поощряване на талантливите деца в българските училища да развиват способностите си в различните области на изкуството. Той дава сцена за изява на младите таланти където те свободна да покажат възможностите си, да сверят часовниците си и да се запознаят с други млади хора с подобни интереси.

Организатор на фестивала е Ротаракт клуб - Пловдив, с финансовата подкрепа на Ротари клуб - Пловдив, Ротари клуб - Пловдив - Пълдин, Ротари клуб - Пловдив - Филипопол и съдействието на Община Пловдив. Сред основните съмишленици на идеята е и Регионалния инспекторат по образованието. Идеята за провеждането му принадлежи изцяло на Ротаракт клуб - Пловдив.

В категорията за театър взимат участие трупи с театрални постановки. В музикалната категория вземат участие солови или групови изпълнители на песни, както и на всякакви музикални инструменти - вокални формации (за забавна детска песен, автентичен фолклор и хорови формации за школувано пеене) и инструментални формации (народен оркестър и оркестър от класически инструменти). Частта за танцово изкуство е предназначена също за изпълнители на всякакви танци без ограничения в брой участници и във вида на танците. Участниците в фестивала са разделени в две възрастови категории - от 6 до 12 години, и от 13 до 19 години.

Журито е съставено от 5 човека - театрален специалист, музикален специалист, специалист по танци, ротарактор и дете. Участниците във всеки отделен жанр се оценяват от журито поотделно. Победителите се класират от първо до трето място за всеки отделен жанр, както има и голяма награда на фестивала.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Startira-kulturniyat-festival-Roshavata-kotka-90547
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.