Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Три изследвания допълнително правят при задължителния профилактичен преглед
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 20.05.2009Коментари ()1948
© Plovdiv24.bg
Изследванията на холестерол, триглицириди и на кръвна захар при съмнения за диабет вече са включени в задължителния профилактичен преглед за лицата над 18 години, съобщи шефът на РЗОК-Пловдив д-р Борис Джурджев.

Общопрактикуващите лекари вече отчитат информацията, която са събрали за своите пациенти на база анкетните карти, които попълват, допълни той. Те картотекират заболяванията в три рискови групи - онкологични, сърдечносъдови и диабет, обясни шефът на Регионалната здравна каса. Лицата със съмнения за някое от тези заболявания или наличие на предпоставки за развитието им ще бъдат под по-сериозно наблюдение и контрол от личните си лекари. Така д-р Джуржев обясни смисъла на нововъведената класификация.

Криза с инсулина няма, категорично заяви той по повод публикациите в някои медии, че диабетиците не успяват да открият жизненоважния медикамент в аптеките. Проверили сме редица фармацевтични обекти, но в нито един от тях не констатирахме недостиг или липса на инсулин, подчерта Джуржев.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tri-izsledvaniya-dopulnitelno-pravyat-pri-zadulzhitelniya-profilaktichen-pregled-91317
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.