Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Безследно изчезнаха от Джендема труповете на убитите кучета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:22 / 21.05.2009Коментари ()4224
© Plovdiv24.bg
Патрул на Второ полицейско управление е бил изпратен на Джендем тепе веднага след публикувания онзи ден в Plovdiv24.bg читателски сигнал за захвърлени убити кучета на хълма, съобщиха от общината.

Тъй като полицаите за първи път се сблъсквали с подобен  казус, е трябвало да установят дали има наличие за престъпление и да вземат улики. Заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев междувременно е разпоредил пеши патрул на "Общинска охрана" да прави поне две обиколки дневно на самия хълм, патрул на "Общинска полиция" също ще извършва обход. Да правят подобни обиколки е задължение и на районните еколози.

Целта е ако бъдат локализирани извършител или извършителите, те да бъдат заловени и да бъдат предприети съответните административни санкции спрямо тях, тъй като член 25-и на сега действащата Наредба № 1 изрично  забранява прилагането на такива жестоки действия спрямо животни. 

"Още в момента на публикацията можехме да изпратим екип от приюта за бездомни кучета, за да прибере  мъртвите животни и след преглед да ги насочи към екарисажа. Но можеха да бъдат унищожени евентуални улики за престъпление, затова изчакахме първо полицаите да извършат огледа", обясни главният експерт в дирекция "Екология" Йорданка Даскалова пред наш репортер.

Според нея става въпрос за бездомни кучета, тъй като не й известно тези дни собственици да са подавали сигнали за изчезването на своите домашни любимци. Но с точност това щяло да се установи от изпратения тази сутрин екип.

"Още в 11 часа днес наши служители намериха мястото, където са били захвърлени убитите животни, но труповете ги е нямало", съобщи д-р Веселин Бекирски от приюта.


Още по темата: общо новини по темата: 3
03.07.2009 »
29.06.2009 »
19.05.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bezsledno-izcheznaha-ot-Dzhendema-trupovete-na-ubitite-kucheta-91444
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.