Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Социалистите се подготвят за третия мандат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 07.08.2005Коментари ()1410
©
Работната среща между представители на Коалиция “За България” и НДСВ, на която социалистите са информирали НДСВ за вчерашното решение на БСП за неучастие в реализацията на втория мандат, се състоя в сградата на Народното събрание на площад “Батенберг”.

Ръководството на Коалиция “За България” ще се срещне с ръководствата на ДПС и Български народен съюз.
"Уведомихме НДСВ за вчерашните ни решения и за това, че не виждаме смисъл и възможност за реализиране на втория мандат. След това и двете страни изразиха готовност да се обсъдят въпросите как може да се реализира третият мандат и то възможно най-скоро". Това заяви за Агенция “Фокус” Ивелин Николов от БСП.

На срещата на социалистите с НДСВ присъстваха зам.-председателят на НДСВ Даниел Вълчев, Христина Христова, Весела Драганова и Крис Данчев, а от страна на Коалиция “За България” участваха Румен Овчаров, Ивелин Николов, Катя Николова, Петър Кънев и Тома Томов.
Участниците в срещата информираха за общо становище за необходимостта от провеждането на разговори между политическите сили за възможностите на третия мандат и за формирането на правителство на широка парламентарна основа.

Вчера социалистите съобщиха, че не са удовлетворени от отговорите, които НДСВ даде на дванадесетте им въпроса.
Според българската Конституция при неуспех на първата и втората парламентарна група да съставят правителство, президентът възлага на някоя от следващите да посочат кандидат за министър-председател.Информацията е на focus-news.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Socialistite-se-podgotvyat-za-tretiya-mandat-9194
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.