Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условни присъди за лесничей и съучастника му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 25.05.2009Коментари ()1971
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Елена Стойчева, 51 г. и Иван Гаригов, 35 г. Стойчева беше призната за виновна в това, че през периода 18 - 31 март 2004 г. в с. Стряма, в качеството си на лесничей при Държавна дивечовъдна станция "Чекерица"" с. Стряма е нарушила служебните си задължения, като е допуснала издаването на позволително за сеч на 80 декара гори без заявление от собствениците на гората с цел да набави облага за Иван Гаригов и от това са настъпили вредни последици за собствениците в размер на 11 823 лв.

Гаригов беше признат за виновен в това, че през месец март 2004 г. в Община Брезово с цел да набави за себе си имотна облага е използвал заблуждението на Величка П., че е служител по горите и като такъв се е снабдил с копия от носените от нея документи, за да бъдат очертани границите на наследствен имот, в резултат на които документи е подал заявление и се снабдил с позволително за сеч в землището на с. Златосел, собственост на Величка П., Тодор К., Янка Е. и др. и с това им е причинил имотна вреда в размер на 11 823 лв. в резултат на изсичането на 535 куб. м. дърва.

За така извършеното от подсъдимата Стойчева престъпление й беше наложено наказание в размер на една година и шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. Стойчева беше лишена от право да заема длъжността лесничей за срок от две години.

За така извършеното от подсъдимия Иван Гаригов престъпление му беше наложено наказание в размер на три години лишаване от свобода условно с пет години изпитателен срок. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uslovni-prisudi-za-lesnichei-i-suuchastnika-mu-91997
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.