Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Забрадената учителка от Ковачево станала директор на училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 25.05.2009Коментари ()2113
Скандалноизвестната учителка по френски Шеншибар Али от пазарджишкото село Ковачево в момента изпълнява временно длъжността директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Информацията бе потвърдена от началника на Регионалния инспекторат по образование Бойка Маринска. С писмо до министър Даниел Вълчев, общинският съветник Лъчезар Кръстев иска образователното министерството да предприеме действия във връзка със случая.

Заповедта за временното назначаване на Шеншибар Али е на директора на училището Димитър Буюклийски, който е в платен годишен отпуск, каза още началникът на пазарджишкия инспекторат.

В края на месец март стана ясно, че учителката по френски влиза в час с традиционно мюсюлманско облекло. Днес Шеншибар Али ходи на работа с перука, за да прикрие косата си. Извън училището тя носи шамия и черни дълги дрехи. Учителката не понесе административна санкция от Регионалния инспекторат по образованието, въпреки че бяха разпоредени проверки от Община Септември и РИО. Резултати все още не са оповестени.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zabradenata-uchitelka-ot-Kovachevo-stanala-direktor-na-uchilishte-92015
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.