Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира проект за изграждане на водна инфраструктура в Сопот за над 18,1 млн. лв
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 25.05.2009Коментари ()741
©
Заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев днес направи първа копка по проект за изграждане на водна инфраструктура в Сопот на обща стойност 18 112 200 лв, финансиран от Оперативната програма "Околна среда". На площ от близо 6 дка в местността "Малкият друм" ще бъде изградена пречиствателна станция за питейна и битово-отпадни води с довеждащи колектори с капацитет за 25 хиляди жители. Проектът предвижда комплексно пречистване на водите на гр. Сопот чрез реконструкция и модернизация на канализационните мрежи и съоръжения, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа, изграждане на нов резервоар за питейна вода и основен водопровод, свързващ го с водоснабдителната мрежа на града.

Усилията на Министерството на околната среда и водите за изпълнение на Оперативната програма "Околна среда" не биха били успешни без активността и инициативността на общините, каза заместник-министър Георгиев по време на церемонията за първа копка на проекта. Изпълнението на програмата не е самоцел, тя ще допринесе както за опазването на околната среда, така и за постигане на европейски жизнен стандарт за българските граждани, изтъкна Чавдар Георгиев.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Startira-proekt-za-izgrazhdane-na-vodna-infrastruktura-v-Sopot-za-nad-18-1-mln-lv-92044
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.