Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОбС ще решава да включи ли българите от "Крайречна" в програмата "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:03 / 25.05.2009Коментари ()2392
© Plovdiv24.bg
Приетите по предложение на Захари Георгиев от БСП и Бойко Ватев от ВМРО промени в Закона за общинската собственост доказали, че макар и от различни политически цветове, когато депутатите се обединят около общо кауза, могат да свършат нещо полезно за съгражданите си, похвалиха се самите те на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Новите текстове в закона ще осигурят възможност останалите около 200 български семейства в "Столипиново" да бъдат изведени от квартала. Според промените общината ще може да им предостави други жилища в замяна на собствените им в ромския квартал.

"Обща е волята на управляващото мнозинство в Общинския съвет да реши бързо тези проблеми", коментира Георгиев.

"При условие, че има подходящи свободни жилища и отговарят на условията, поставени от самите граждани, включени в програма "Столипиново", ще започнем замените. Друг актуална тема има сега. В програмата искат да бъдат включени и българите от "Крайречна". Тепърва предстои Общинският съвет да вземе решение по този въпрос", коментира заместник-кметът Петко Атанасов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/ObS-shte-reshava-da-vklyuchi-li-bulgarite-ot-Krairechna-v-programata-Stolipinovo-92048
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.