Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Търсим финансиране за изграждане на спортни площадки в ромски махали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 27.05.2009Коментари ()1439
© Plovdiv24.bg
Спортни площадки с детски кътове се планира да бъдат изградени в ромските махали "Аджисан" и "Шекер" в Пловдив. 200 000 евро е стойността на проекта, с който кандидатстваме за финансиране пред "Отворено общество", съобщи заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов.
 
Според предварителните проучвания се очаква 300-400 младежи да ползват площадките за спорт и игри. Двете махали са избрани, защото са гъсто застроени и сега в тях няма места за отдих на децата и младите хора. Съоръженията ще бъдат изградени в периферията на кварталите, където има свободни терени.

Решението за създаване на тези площадки взехме на среща с районните кметове, поясни Колаксъзов. Тя се оказа много ползотворна, затова изготвих правилник за съгласуване на проектите в община Пловдив, добави той. Правилникът ще влезе в сила, когато бъде одобрен от кмета Славчо Атанасов - вероятно в началото на следващата седмица.

Целта е да се подобри координацията между дирекциите в общината и районните кметства, за да може по-пълноценно да се усвояват средства по различни програми. Те ще събират базовата информация какво е необходимо да се направи в отделните сектори, която ще попълва банката с данни за проектна готовност, създадена през месец март.

В нея вече влизат 76 обекта, основно детски и спортни площадки, физкултурни салони и басейни в училища и детски градини, зелени зони, съоръжения за инвалиди. Те бяха подадени от районните кметове. Сега ще се добавят и исканията на отделните дирекции. Целта е да подготвим предварително идейните и технически проекти, за да кандидатстваме за финансиране веднага, когато се обявят подходящи конкурси по национални и европейски програми, припомни Колаксъзов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tursim-finansirane-za-izgrazhdane-na-sportni-ploshtadki-v-romski-mahali-92284
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.