Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Със смях и слънце започнаха тържествата за Първи юни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 31.05.2009Коментари ()1763
©
Предвождани от директора на Държавния куклен театър Виктор Бойчев група актьори направиха децата на Пловдив щастливи. Поне онези, които дойдоха в Цар Симеоновата градина на празника „Детство мое, реално и вълшебно", организиран от женското и младежко обединение на БСП в район „Централен". Първи на старта бяха застанали спортисти на възраст от детска градина до ІV клас и с нетърпение очакваха първата съдийска свирка, за да хукнат по кросовата отсечка. Час по-късно дойде да се състезава талантливата художничка Кристина Парсехян, която бе отличена за рисунка на асфалт, но и за нея се намери изпитание - въртене на обръч.

Край математиците, предимно момченца във ІІ и ІІІ клас млади майки се опитваха да подсказват под носа на строга организаторка. Отсреща пък, до бяло-розовото цвете (отличителната табела на надпреварата), главно девойчета решаваха кръстословиците по български език. Най-тихо беше в алеята на художниците, ударили коляно на асфалта и грабнали разноцветни тебешири, за на нарисуват мечтите си.

Докато по-големите деца се състезаваха, малчуганите участваха в шумните забави на куклените артисти - танцуващи влакчета, подскачане в чувал, игри с топки, ловене на пластмасови рибки от леген с въдичка, чиято кукичка бе малко магнитче. Всеки получаваше подарък за участие. Първенците в четирите състезания обаче (по пет деца във всяка възрастова група - от детска градина до ІV клас) си тръгнаха с детската енциклопедия на Европа „Какво, как, къде". Богато илюстрованите книжки подарили на организаторите народните представители Атанаска Тенева и Захари Георгиев и общинският съветник от Коалиция за Пловдив Ангел Батаклиев, които и награждаваха победителите. Бъдете здрави и се учете добре за радост на всички, които ви обичат, пожела председателят на ГС на БСП Захари Георгиев на малчуганите.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sus-smyah-i-slunce-zapochnaha-turzhestvata-za-Purvi-yuni-93071
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.