Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Параклис "Свети Архангел Михаил" бе открит и осветен в авиобаза Крумово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 10.06.2009Коментари ()1459
Параклис „Свети Архангел Михаил" бе открит и осветен от Пловдивския митрополит Николай днес в 24-та вертолетна авиобаза - Крумово. "Параклисът е в памет на всички наши колеги пилоти, които не се завърнаха от полет и по една или друга причина вече не са сред нас", каза при откриването командирът на поделението бригаден генерал Стефан Петров.

На освещаването дойдоха заместник-министърът на отбраната Спас Панчев и командващият Военновъздушните сили генерал-лейтенант Симеон Симеонов. Той подари икона на Свети Илия и дари 500 лева за довършителните работи в храма. Според ген-лейтенант Симеонов, това е първият християнски храм в поделение на Военновъздушните сили, но не последен. Той информира, че вече е започната процедура за изграждането на параклис и в Авиобаза Граф Игнатиево.

Храмът е изграден за две години от дарения от пловдивски и софийски фирми и с подкрепата на Съюза на предприемачите в Асеновград. Иконостасът е правен от Трифон Грозданов, който работи в Авиационния музей, а в изграждането на параклиса са участвали всички военнослужещи от поделението в Крумово.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Paraklis-Sveti-Arhangel-Mihail-be-otkrit-i-osveten-v-aviobaza-Krumovo-94838
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.