Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пръскат срещу комари през нощта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:14 / 16.06.2009Коментари ()1680
©
Първата планувана за тази година обработка срещу възрастни форми на комари на около 5100 декара от територията на общината ще бъде извършена утре и вдругиден. При неблагоприятни метеорологични условия дезинсекцията ще се отложи със съответния брой дни.

Пръскането ще се извършва през нощта от 21 до 4 часа, като през първата нощ ще се обработят районите "Тракия", "Източен" и "Северен", а останалите три района - "Западен", "Централен" и "Южен" - ще се обработят в нощта на четвъртък срещу петък. Изпълнител на поръчката е фирма "Дезинфекционна станция" ЕООД - Пловдив.

Третирането ще се извършва с УЛВ - генератори, с препарата "Цитрол 10/4 УЛВ". Карантинният срок е 24 часа. Няма да се обработват водните площи.

Необходимо е собствениците на пчелни семейства през споменатия период да ограничат полета на пчелите, а гражданите да намалят посещенията си в района на обектите, предвидени за обработка: около Окръжна болница; парк "Отдих и култура" /Гребна база/; лесопарк "Лаута"; Цар Симеонова градина; бул. Марица - двустранно по р. Марица; градската градина; хълм Бунарджик; Младежки хълм; Братска могила; парк "Рибница"; градина "Солунска" и "Ружа - Равнища"; парк "Белите брези"; градина "Каменица" - срещу бирена фабрика; градина "Чайка".

Освен тези основни обекти, ще бъдат обработени и високата дървесна и храстова растителност по по-големите булеварди и улици в шестте административни района на града, както и много междублокови пространства.

До края на 2009 г. ще се проведат още три обработки срещу имаго (възрастните форми) на комари, които ще се редуват с толкова обработки и срещу ларвите на комари, при които ще се третират водните площи (канали и разливи по р.Марица) в и около Пловдив.

Plovdiv24.bg напомня, че през летните месеци - юни, юли и август могат да подават молби и сигнали за окърлежаване на тревни площи в съответната районна администрация по местоживеене. Сигналите своевременно се обобщават и предават на фирмата-изпълнител на поръчката - "Биопротекта" ООД - Пловдив за третиране срещу акари (кърлежи) на съответните обекти.

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pruskat-sreshtu-komari-prez-noshtta-95739
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.