Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Емилия Масларова обеща да осигури учебни пособия за 125 деца от Белово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 19.08.2005Коментари ()886
©
Ситуацията вече е овладяна, за съжаление последствията са доста тежки, обобщи впечатленията си след посещението в Лесичово и Белово новата социална министърка Емилия Масларова. Тя увери, че от страна на Министерството на труда и социалната политика цялостната организация е създадена и има готовност да се дадат по 1000 лева на всички пострадали от наводнението, за което ще работят социалните служби и кметовете.

Социалната министърка съобщи, че утре ще бъдат променени временно изискванията по Програмата “От социални помощи към трудова заетост”, които ще се отнасят за регионите в бедствие. Там ще могат да бъдат наемани не само и единствено социално слаби, а и трайно безработни. В момента могат да бъдат пренасочени 633 места, за които са осигурени 130 хил. лв, а има възможности и за още, като по този начин се подсигурят аварийни групи. Много е важно те да бъдат използвани по целесъобразност, много контролирано – да почистват коритата на реките, канавките, канализациите, да помагат на семействата, които са потънали в тиня и кал, посочи Масларова. Тя пое ангажимента социалното министерство да осигури учебни помагала на 125 деца от Белово. Но ще ги предоставим директно в училищата, а не на децата, уточни социалната министърка.

В Белово Емилия Масларова се запозна и с трагедията на семейство Йорданка и Илия Тасеви от с. мененкьово, чийто дом и ферма за около 3 млн. лева бяха отнесени р. “Тополница”. Те й предоставиха снимки и копия от нотариалните актове на построеното от тях и унищожено от водата. Информацията е на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Emiliya-Maslarova-obeshta-da-osiguri-uchebni-posobiya-za-125-deca-ot-Belovo-9628
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.