Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Възстановява се движението на влаковете между Пловдив и Димитровград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 30.06.2009Коментари ()1162
© Plovdiv24.bg
От тази вечер се възстановява движението на влаковете между Пловдив и Димитровград, което беше прекъснато за периода от 4-ти март до 30-ти юни във връзка с изпълнението на проекта за частично удвояване и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград в участъка Крумово - Димитровград. Ще има промени в разписанията на всички влакове по тази линия, а два пътнически влака ще продължат да се движат по съкратен маршрут, тъй като до 31-ви юли продължават дейностите по изпълнението на проекта в участъка между Крумово и Първомай.

До 31-ви юли с промени в графика ще се движат двата международни бързи влака между Белград и Истанбул, които вече ще могат да минават по обичайния си маршрут през Първомай, вместо по обиколното трасе през Михайлово, както беше по време на досегашните ремонтни дейности. Промените в разписанията на тези два международни влака варират между 10 минути по-рано и 16 минути по-късно по отношение на часовете на пристигане и заминаване през някои от гарите в участъка между Пловдив и Димитровград.

С изменено разписание до 31-ви юли ще се движат и четири бързи влака, както и девет пътнически влака, които пътуват в участъка между Пловдив и Димитровград. Промените в графика на тези влакове варират между 26 минути по-рано до 32 минути по-късно спрямо обичайното им разписание.

До края на м. юли два пътнически влака между Пловдив и Свиленград ще пътуват по съкратен маршрут и с промени в разписанията, както следва:

- пътническият влак № 10143 от Пловдив до Свиленград, който обичайно заминава в 14:23 ч., ще се движи само между Първомай и Свиленград, като през някои гари ще преминава с 1 до 5 минути по-рано;
- пътническият влак № 10144 от Свиленград до Пловдив, който заминава в 10:40 ч., ще пътува само между Свиленград и Първомай, като през някои гари ще преминава с 1 минута по-рано. 

За клиентите на „Български държавни железници" ЕАД, които пътуват с тези два влака, са осигурени автобуси между Пловдив и Първомай. Информация за разписанието на автобусите е поставена във всички гари по маршрута на влаковете.

Само през днешния ден два други пътнически влака между Пловдив и Свиленград ще се движат също по съкратен маршрут. За пътниците от тези два влака са осигурени автобуси в участъка между Пловдив и Първомай. От утре, тези влакове ще обслужват обичайния си маршрут, а промените в разписанията им варират между 3 и 48 минути по-рано от редовния им график.

За подробна информация клиентите на "Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vuzstanovyava-se-dvizhenieto-na-vlakovete-mezhdu-Plovdiv-i-Dimitrovgrad-98030
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.