Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продължава кризисното положение в някои общини
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:39 / 26.08.2005Коментари ()1338
©
Продължава обявеното “кризисно положение” в общините Елин Пелин и Своге, Софийска област; Велинград, област Пазарджик, Стамболийски, обл. Пловдив и районите Кремиковци и Нови Искър, общ. София.

Екипи на ВиК продължават изграждането на водопровода за селата Голяма Раковица и Огняново, общ. Елин Пелин, област Софийска. Населението се снабдява с питейна вода с водоноски на Държавна агенция “Гражданска защита” и минерална вода от дарения.

Щабовете на правителствената, областните и общинските комисии за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи ръководят работата на екипите за ликвидиране на последствията в пострадалите общини.

Обстановката на територията на област Пловдив е нормална. Състоянието на язовирите към момента е нормално. Отдел “Аварийно-спасителни дейности” към Дирекция “Гражданска защита” – област Пловдив продължава извършването на аварийни работи в:
- в гр. Калофер – община Карлово – 4 спасители, 2 мотопомпи, УАЗ 452 и УАЗ 469;
- в района на Горна малина - 2 спасители и ФАДРОМА ГЗ-15123;
- гр. Сопот - 4 водолази, лекар и МАN 630L2А;
- с.Три водици община Стамболийски -2 човека един ЗИЛ130 за доставяне на хуманитарни помощи.

В област Пазарджик продължава насипването на пътищата ІІ-84 Варвара – гара Костандово и път ІІІ-Велинград – Сърница. Продължава насипването на фракцията и кърпенето и на път ІІІ-376 участъка Цигов Чарк – Ракитово. Продължава възстановяването на моста Церово – Бухово и земно насипните работи за свързване на третокласния път Баталите – Церово.
В Община Велинград продължава работата по отводняването на къщи и разчистването от кални наноси в градовете Велинград и Сърница и в селата Кръстава и Драгиново.
Община Лесичево - продължава работата по укрепване на дигите в района на с. Динката и насипването на пътя с. Динката – с. Памидово.
Община Панагюрище
В селата Левски, Елшица, Попинци и Оборище продължава подаването на питйна вода с водоноски.
Продължава работата по възстановяването на питеен водопровод за гр. Панагюрище.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Produlzhava-krizisnoto-polozhenie-v-nyakoi-obshtini-9832
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.