Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриват поредната обновена чешма в Цар Симеоновата градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 02.07.2009Коментари ()1951
© Plovdiv24.bg
Чешма "AQUA VITAE" ще открие утре в Цар Симеоновата градина пловдивският клуб "Сороптимист Интернешънъл", съобщи президентът на организацията доц. д-р Диляна Вичева.

Дарители на новата придобивка са сем. Руен, Христина и Стефан Иванови, обясниха от организацията. С голяма любов те сътвориха чешма в пловдивски стил, отразяващ минало, настояще и бъдеще. Дарителите са с надежда идните поколения да милеят за древен и вечен Пловдив; да пазят красотата на Цар Симеоновата градина и да съхраняват водата, която е съзидателка и съдник в живота Именно за това новопостроената чешма носи името "AQUA VITAE".

Събитието е част от кампанията "Водата е живот" на пловдивския клуб за възстановяване и реконструкция на питейните чешми в региона. Проектът стартира още в началото на 2008 г. До момента са възстановени: чешмата по пътя за Асенова крепост; детската чешма, наречена "Усмивката на Стефи", в Цар Симеоновата градина; чешма "Географски център" в градинката на Джумаята; чешма в парк "Белите брези"; чешма "Пловдивска кобилица" в Цар Симеоновата градина.

Остава да се довърши реконструкцията на прословутата "Пловдивска чешма с момичешко хоро", която се намира в същия градски парк, каза Вичева. Откриване на така обичаната от пловдивчани чешма, се планува през септември тази година.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkrivat-porednata-obnovena-cheshma-v-Car-Simeonovata-gradina-98358
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.