Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Александър Константинов: Цари пълен батак с картите за транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 07.07.2009Коментари ()2235
© Plovdiv24.bg
Пълен батак цари с транспортните карти, тъй като от 1999 г. насам са взети поне 10 нови решения от ОбС. В същото време старите не са отменени.

"Хванал съм се за главата. Има решения, които взаимно си противоречат", призна зам.-кметът Александър Константинов. Вчера той проверяваше онлайн всички издавани през годините решения на ОбС.

"Важат ли картите на учениците през уикенда?", попита Константинов и веднага отговори, че никой не може да отговори на този въпрос.

Неясно било и преференциалното пътуване на пенсионери, тъй като през годините възрастовата граница се вдигнала, но никой не се сетил да отмени предишните разпоредби. Още по-объркан бил казусът с това, кой издава картите, а също и с определените 3 млн. лв. компенсации за преференциалното пътуване. Като капак превозвачите пропищели от карти-менте и искали час по-скоро общината да въведе нови правила и защити за транспортните документи.

"До края на месеца ще бъде изготвена цялостна програма за пътуването в масовия градски транпорт. Всички безумни решения трябва да бъдат отменени", категоричен бе Константинов. Той е възложил задачата на стопанската дирекция и на ОП "Контрол и управление на транспорта". Програмата трябва да бъде внесена за разглеждане на заседанието на ОбС в началото на август, тъй като иде време за издаване на нови транспортни карти.

Все още не може да се каже дали ще има повишаване на цените и ограничения в преференциите.

Източник: в. "Труд" - Пловдив



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Aleksandur-Konstantinov-Cari-pulen-batak-s-kartite-za-transport-99107
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.