ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
10 млн. евро ще бъдат вложени в санирането на болници и училища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:30 / 23.08.2006Коментари (2)2106
Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров подписа Меморандум за разбирателство с банковия консорциум BANK AUSTRIA KREDITANSTALT AG и DEXIA KOMMUNALKREDIT BANK AG по Програма с конкретни мерки за енергийна ефективност. Основните елементи в нея са свързани с енергоефективното саниране на сгради – общинска и държавна собственост – училища, болници, детски заведения, социални домове, административни сгради и т. н. Анализирани са данни за над 3013 държавни и общински сгради.

В пилотния проект по програмата са включени 56 приоритетни обекта (по два от всяка област) – здравни и учебни заведения, в които ще бъдат вложени 10 млн. евро за подобряване на енергийната им ефективност. Целта е да се ускори процеса по реализация на програмата и да се намери най-подходящото решение за финансиране. От заявилите интерес за участие компании за енергоефективни услуги ще бъдат избрани 4 компании, които да реализират инвестиции в избраните от Работната група и одобрени от Управляващия комитет приоритетни обекти.

Банковият консорциум между BANK AUSTRIA KREDITANSTALT AG и DEXIA KOMMUNALKREDIT BANK AG бе създаден след като двете заявиха интерес и ангажимент за финансиране на пилотен проект. Дейностите по проекта ще се реализират чрез сключване на договори с гарантиран резултат (ЕСКО договори), финансирани от банковия консорциум и изпълнявани от ЕСКО компании. Проектът ще се реализира като “проект съвместно изпълнение” по смисъла на Протокола от Киото и Меморандума за разбирателство за двустранно сътрудничество между България и Австрия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.08.2006 г.
0
 
 
абе веселяк, ти май си объркал страницата дето пишеш
Aнонимен
на 23.08.2006 г.
0
 
 
Сто мангала се събрали - там в Шикера Махала. "Доко Пловдив" основали - да се учат на игра. Петдесет години "Доко" бил в девети коловоз. Газили го кой-как свари - както прасе - магданоз. Но дошъл престъпник Жоро със награбени пари. Той на "Доко" ги подаде - та нагоре да върви. Станал "Доко" шампионин - за резил и срам голям . И в Европа се показал - там при Божко Балабан . Божко уя си наточил - той за "Доко" нямал свян. А и Врайков бил далеко - без съдийски параван. Рахвърчали се шалвари - "Доко" бил обезчестен. Но поуката едва ли - ще узнаят като мен. А поуката такваз е – мутра футбол не върти! А в мангалския развъдник туй не става и с пари !!! Доко - срам за Филибето , Доко - гнусен си катил ! Махай се във Факултето , може и във Кюстендил
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: