100 млн. лв. нужни за свлачищата в страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:17 / 12.03.2006
1273
100 милиона лева са нужни за укрепването на най-опасните свлачища в страната, обяви в кърджалийското село Мургово вицепремиерът Емел Етем. За едно от най-опасните тя посочи това по пътя за село Енчец, което преди година остави без пряк път до Кърджали хиляди хора. Подготвя се и актуализация на състоянието на всички свлачища у нас.

Вицепремиерът беше в село Мургово, което пострада най-много от земетресението през февруари. В 48 от 500-те проверени къщи са открити нарушения в конструкцията на сградите и те представляват пряка опасност за живеещите в тях. Емел Етем заяви, че всички засегнати семейства ще получат помощ от държавата, под формата на строителни материали.

Тази пролет също може да се очаква висока вълна, вследствие на дъждовете и топенето на снега. Вземат се всички предпазни мерки, речните корита се почистват, допълни тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...
Отлагат тестването на сирените и системата BG-Alert
Проф. Рачев отново ни попари с прогноза
Днес вярващите се молят на Дева Мария за помощ и закрила
Апартамент от 70 квадрата и температура 22 градуса: Сметка за пар...
И след служебното преизчисляване – над 103 хил. пенсионери не пол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).