ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
15 години Vivacom: 3 милиарда лева инвестиции и 5,5 милиона услуги за неограничена свобода в общуването
Автор: ИА Фокус 21:14 / 12.09.2024Коментари (1)1495
За 15 години Vivacom е инвестирал близо 3 млрд. лева в иновации, технологии, човешки ресурси и българската икономика, обяви компанията по време на специалното си юбилейно събитие. Благодарение на тези инвестиции телекомът е осигурил неограничена свобода на общуването за над 2 милиона клиенти, които използват над 5,5 милиона услуги, базирани на най-новите технологии.

"За 15 години името Vivacom се превърна в символ на иновации, революционни решения за потребителите и най-високи технологични стандарти в телекомуникациите. Заедно с клиентите и партньорите навлязохме в дигиталния свят. Превърнахме се не само в движеща сила за развитието на целия сектор в страната, но преди всичко спечелихме ключова роля в ежедневието на нашите клиенти, които могат да се свързват, работят, забавляват и общуват свободно. Този успех се дължи на постоянния ни фокус върху иновациите и грижата за клиентите. Изградихме най-голямата 5G мрежа и първата 10 GIGA мрежа, лансирахме първите неограничени планове и направихме революция в телевизионното изживяване с EON. Благодаря на целия екип и всички клиенти и партньори, които ни мотивират да разширяваме границите на възможното в потребителските технологии и да предоставяме продукти, които не само отговарят, но и надхвърлят очакванията“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Vivacom е един от малкото успешни примери за пълна трансформация от държавен монополист във водещ модерен телеком. Компанията постига впечатляващ успех в резултат на колосални инвестиции в иновации и бързо развитие и авангардни технологии, насочени към все по-нарастващите нужди на потребителите. Ускореното развитие на иновациите и най-мащабните инвестиции на Vivacom са най-видими през последните 5 години, откакто компанията се присъедини към голямото семейство на United Group – водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа.

За да изгради 5G мрежа с покритие от 85% от населението и с планирано разширение до 90% до края на 2026 г., Vivacom е инвестирал над 1 млрд. лв. само в мобилната мрежа. С поглед напред към дигиталния свят, компанията вече разглежда възможността за внедряване на 6G през 2030 г. и първа в България и сред първите в света тества 5.5G с впечатляващи резултати.

Оптичната мрежа на Vivacom e най-голямата в страната и по данни на Vivacom покрива 1,5 млн. адреса. EON, с модернизирани функционалности, конкурентни на тези на стрийминг гигантите, а сега и с подобрен изкуствен интелект, промени начина, по който потребителите гледат съдържание навсякъде, по всяко време и на всяко устройство.

В резултат на инвестициите от над 44 млн. лв. за сателитни комуникации, Vivacom е сред 10-те най-бързо развиващи се оператори за сателитни услуги за бизнеса в света.

През тези 15 години телекомът се утвърди като един от водещите партньори на местната власт, като със своите интелигентни решения създаде възможности за високоскоростна цифровизация и модернизация на над 130 общини в България.

Зад постиженията на Vivacom стоят хиляди часове усилия на отдаден екип от над 5000 служители, почти 40% от които работят в компанията от 15 години. Vivacom е най-големият работодател в телекомуникационния сектор и един от четирите най-големи в страната.

Компанията се е доказала и като активен корпоративен гражданин, подкрепяйки обществени каузи в областта на образованието и околната среда. За 15 години Vivacom е дарил над 6 млн. лева, като е подкрепил повече от 300 каузи и над 200 различни организации.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.09.2024 г.
0
 
 
И безброй излъгани клиенти всички мобилни оператори са мошеници за свещи да дадете откраднатото
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: