Зелени салати от Гърция и Македония в момента преобладават на родния пазар. Причината е, че българските производители са закъснели с изкарването на продукцията на пазара. Според Стойчев обаче че в навечерието на Великден българските зелени салати ще се появят по търговските обекти.
Междувременно животновъди предупредиха за търговски трикове, с които 10-годишно дълбоко замразено вносно агнешко месо се предлага в магазините за прясно, като се маринова и овкусява с подправки. От Българската агенция по безопасност на храните обаче съобщиха, че нямат подобна информация.
Агенцията публикува и съвети към потребителите, свързани с тяхната предпразнична подготовка. Преди да закупят какъвто и да е хранителен продукт, клиентите задължително трябва да огледат външния му вид. При закупуване на опаковани храни да проверяват внимателно дали е запазена целостта на опаковката на продукта. При продажба на непакетирани храни, на мястото на предлагането им на допълнителен етикет трябва да бъдат обявени наименованието на продукта и името на производителя.
Още по темата (63): | |