ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
16 години мъж от Пазарджик живее с куршум в главата, стрелецът е на свобода
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:22 / 04.08.2023Коментари (1)2660
© bTV
16 години мъж живее с куршум в главата след като е прострелян в двора на училище. Разследването на покушението е прекратено преди дни.

Мъжът настоява то да бъде възобновено и да получи обезщетение по Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления.

"15 години и половина съм с куршум в главата. Куршумът застава някъде пред ушния канал. И вътре в главата ми се е капселовал и стои така", разказа пред bTV Атанас Златев.

Преди 16 години Атанас работи като охранител и огняр в пазарджишко училище. На 26-ти февруари 2008 г. неизвестен стреля срещу него в двора на училището.

"Отивайки на работа в 6:30, издебнаха ме, имаше стари постройки на стари тоалетни. И буквално от 20 сантиметра ми стреля в главата", каза Златев.

Дни след стрелбата криминалистите арестуват предполагаемия автор на покушението. Тогава защитен свидетел дори разказва подробности.

"В този разпит този защитен свидетел е разказал подробно как същата сутрин, заедно с лицето, което беше привлечено като обвиняем, са посетили това училище. Свидетелят го е изчакал, а лицето, което е привлечено, влязло в училище и възпроизвело няколко изстрела, които били чути от този свидетел", каза през 2012 г. прокурор Ангел Панков от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Дни по-късно обаче заподозреният е освободен, а причината е - липса на доказателства.

"По моето дело няма никой осъден, нито задържан. Те бяха обвинение двама души, които бяха пуснати. Целият град знае кой е поръчителят. Ние си имахме конфликти с него, той ми се е заканвал. Не смея да изрека името му. Те много добре знаят града и обществеността кой е. Този човек е криминално проявен“, добави Златев.

"Доколкото знам, отнасял се е много отрицателно към явлението "разпространение на наркотици", особено сред подрастващите, тъй като той е работил в училището като надзирател. Вероятно е имал поглед върху това как съвсем млади хора, ученици, употребяват наркотици. Вероятно някой от разпространителите на тези вещества е бил засегнат от неговото поведение", добави Панков.

През годините потърпевшият се жалва на министър-председатели, правосъдни и вътрешни министри. Резултат няма. Месеци след покушението срещу него получава нова заплаха – плик с куршум и послание "не си платил дълга". Авторът на посланието обаче също остава неизвестен.

"Точно на 15-тата година получих от прокурора Панков, че делото е прекратено. Ако той не може да работи по това дело, да сменят прокурора, да сменят разследващия полицай, да се започне отново", смята Златев.

"Делото е образувано по член 115  връзка с член 18 от наказателния кодекс – за опит за убийство през 2008 година. Делото е прекратено поради факта, че в този период от време извършителят на деянието не е открит и е прекратено поради изтекла 15-годишна давност за наказателно преследване", съобщават от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Днес Атанас Златев призовава новия главен прокурор Борислав Сарафов да поднови разследването.

"Аз съм умирал 3-4 пъти на операционната маса. Живея с куршум в главата. Имам вече 15-20 болести вследствие на това. Аз се водя средна телесна. Това средна ли е? Може ли с куршум в главата да се води средна? Аз не съм получил никакво обезщетение. Направих молба, внесох си  документи. Отговориха ми, че не мога да бъда, защото не бил хванат човека и не могат да ми бъдат изплатени никакви помощи", разказа Златев.

Пистолетът, с който Атанас Златев е прострелян все още не е открит.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.08.2023 г.
+1
 
 
това направо е подигравка с хората
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: