22 деца вече са подпомогнати от "Българската Коледа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:58 / 09.03.2006
1406
Общо 22 деца към този момент получиха помощ от “Българската Коледа”. Със средства от инициативата бяха закупени лекарства за целогодишно лечение на 15 деца. За осем от тях, страдащи от нефротичен синдром, е осигурен медикамент, който ще помогне за преодоляване на кортикозависимостта им.

Отпуснати са средства за скъпоструващо лекарство, с което се осигурява за половин година лечението на дете, болно от диабет.

Закупени са също така ликводренажна клапа, проходилка, слухов апарат за имплантиране, лекарства за лечение на Синдром на Нунан и на тумор на мозъчния ствол на други пет нуждаещи се деца.

Отпуснати са и необходимите средства за изследванията на 5-годишния Любчо Еленков, които ще определят шанса му да бъде лекуван с присаждане на стволови клетки в Москва.

Днес от 11 ч. МЕТРО Кеш & Кери – България, ще връчи свое дарение в рамките на инициативата – ехокардиограф, на Многопрофилната болница за активно лечение в Пловдив.

Както е известно, в третото издание на “Българската Коледа” бяха събрани 2 051 000 лева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...
Отлагат тестването на сирените и системата BG-Alert
Проф. Рачев отново ни попари с прогноза
Днес вярващите се молят на Дева Мария за помощ и закрила
Апартамент от 70 квадрата и температура 22 градуса: Сметка за пар...
И след служебното преизчисляване – над 103 хил. пенсионери не пол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).