![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
30 лева за бира и три лимонади? На нашето море може! | ||||||
| ||||||
Цените в хотели, квартири, ресторанти и сергии са поне с 20-30 процента завишени. Дори геврекът и варената царевица на плажа се продават по-скъпо от преди. В зависимост от ресторанта, порция пържен сафрид е 8-10 лева, накъде дори 12. Пържената цаца е от 4 до 6.50 лв, а рибената чорба - 4-5 лева. Кебапче и кюфте се предлагат за по 2 лева. Само деликатесните риби държат цена от началото на сезона. Порция печен на скара лефер е 30 лева, а пърженият калкан е от 25 до 30 лева. Заведенията, разположени на първа линия по плажа, извадиха менюта с цени писани все едно на картелно заседание. Безалкохолното е заковано на 3.50 лева, водата - 2.50 лв, сандвичът - 12 лева, бирата - 5 лв. До миналото лято подобни цифри имаше само в най-хитовите плажни барове, а този сезон се оказаха повсеместен "стандарт". Дори и най-непретенциозните капанчета, които обичайно предлагат хот-дог, сандвич и пица, вдигнаха цените почти двойно и започнаха да предлагат "хапката на крак" за минимум 10 лева, стига да попадат в горещата зона около морето. В унисон с новата мода, разносвачите по плажа също вдигнаха цените. Пластмасова чашка, пълна с плодове - диня, пъпеш, праскови, се продаваше на плажа в Слънчев бряг за 5 лева. На плаж "Перла" в Приморско кочен варена царевица скочи от 2 на 3 лева. |
Още по темата: | общо новини по темата: 463 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg