67 800 къса контрабандни цигари и 201 бутилки алкохол задържаха митничарите от Лесово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 20.08.2005
1391
Два опита за контрабанден износ на голямо количество цигари и алкохол разкриха вчера дежурните инспектори на митнически пункт Лесово. Задържани са 67 800 къса цигари "Марлборо", "Кент", "ЛМ" и 201 бутилки различни български марки мастика и ракия.

Контрабандните 339 стека цигари са открити в тайник - двоен под на товарен автомобил марка "Мерцедес" с румънска регистрация. Камионът е минавал транзитно през България в посока към Турция и е пресичал граничния пункт в Лесово в 1 часа след полунощ. Само час по-късно от митническите инспектори е разкрит и втори опит за контрабанда. Недекларираните общо 56,7 литра мастика и ракия са намерени при митническа проверка в приспособени тайници - вътрешни кухини по купето на лек автомобил марка "Фолксваген Венто" с българска регистрация, който е напускал страната в посока към Турция.

Съставени са два акта за нарушение на Закона за митниците срещу румънски гражданин с инициали Е.К. и български гражданин с инициали С.С.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).