70-годишна жена сподели рецептата за вкусен козунак на баба си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:11 / 02.05.2024
8926
Възрастна варненка сподели пред Varna24.bg рецепта за козунак почти на 1 век. По думите на жената рецептата се споделя в рода вече няколко поколения като през годините леко се е променила. 

Продукти:

1 кг. брашно

6 яйца

250 мл. прясно мляко или вода

300 гр. захар

250 гр. равни части краве масло или олио, размесени със свинска мас

1 лъжица ракия (коняк)

Щипка сол

Настъргана кора от един лимон 

45 гр. мая

Добавят се по желание локум, орехи, стафиди и т.н.

Жената уточнява, че в оригиналната рецепта от баба й се е слагало ракия, но с времето тя се е заменила с по-благоухания коняк. Осъвременяване е и добавянето на лимон, допълва тя. Най-важно е продуктите да са топли и пресни, а козунакът да се размеси поне няколко пъти, за да стане на конци.

Виж коментарите (0)

Още по темата (197):
13.05.2024 Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
11.05.2024 Светла събота е! Какво не трябва да се прави днес?
08.05.2024 Светла сряда е! Църквата почита свети Йоан Богослов
07.05.2024 Дядо и внук преминахa хиляди километри от Канада, за да посрещнат Великден в Пловдив
07.05.2024 Как да си приготвим невероятно вкусни яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Байкова: След празниците да има почивка от червеното месо и агнешкото
Още новини от Национални новини:
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей сним...
ГЕРБ: Можем да направим правителство без "ДПС - Ново начало", АПС...
Явор Божанков след поредното нападение в столичен мол: Това е смр...
Задържаха насилник, пребил приятелката си до припадък
Имотен експерт: Сключват се сделки на офертните цени, хората вече...
Смърт отложи делото срещу Божков


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).