Абсурд! Отнемат 6 точки, ако нямаш книжка и караш

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
11:22 / 07.09.2012
4207
Ако нямаш шофьорска книжка, но те хванат да караш кола, ти се отнемат 6 точки. Това наказание обаче няма как да се приложи на практика, защото неправоспособните водачи не притежават контролен талон с наказателни точки.

Абсурдният текст стои в чл. 4, ал. 1, т. 4 на наредбата за определяне на максималния размер на контролните точки на водач на моторно превозно средство, условията и реда за отнемането им и списъка на нарушенията на правилата за движение по пътищата, за които се отнемат.

В него пише, че "за управление на МПС без притежаване на съответното свидетелство за управление или когато то е отнето...", се вземат 6 точки.

"Който няма книжка, няма досие на водач и няма как да му бъдат отнети точки", потвърди шефът на Пътна полиция комисар Антон Антонов.

"Отнемането на точки става в случаите, когато книжката на водача е взета с принудителна мярка. В този случай му се акумулират точките", обясни комисар Антонов. "Накрая да не излязат смехории, като написаното за онази наредба, която уж регламентираше 30-те километра в градски условия", добави той. Думите му бяха повод за появили се информации, че наредба сваля скоростта от 50 на 30 км в градски условия. "Не може в наредба да се регламентират километри в населено място. Тя пояснява. 50 км е нормалната скорост за градски условия. В жилищна зона километрите са 30, но нямаше кой да го прочете", добави Антонов


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).