Адвокатът на семейството на Пламен Пенев: Твърденията за заболяване са защитна позиция за тези, които се притесняват

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:15 / 05.01.2024
3488
"Всичко, което се появи в публичното пространство до този момент, буди недоумение за начина на действие на полицаите, които са били на мястото. За съжаление, кадрите са в тъмната част на денонощието и не са много ясни, но от движенията, по своята рязкост и динамичност, включително скупчването на много хора на едно място, без да се знае защо, не е трудно да преценим, че шестима души едновременно не могат да проверят лична карта на един човек и очевидно правят нещо друго. Всичко това говори за проблеми в действията". Това заяви Емануил Йорданов, адвокат на семейството на Пламен Пенев, който почина след гонка с полицията в Стара Загора в ефира на NOVA. 

По думите му до голяма степен тези дела се решават от медицинските експертизи. Именно те ще покажат какви увреждания е имал пострадалият, добави защитникът. Той сподели и че няма потвърждение на появилата се информация, че Пенев е бил задушаван от органите на реда. Според него обаче кадрите биха могли да потвърдят един подобен изход.

"Има достатъчно записи и това, че по някакъв начин са свалени от интернет, не означава, че те няма да бъдат въведени в досъдебното производство", коментира Йорданов. Адвокатът отрече да има информация за това дали Пенев е носил нож в себе си и е заплашвал други граждани с него.

"Прави впечатление, че се говори с недомлъвки. Очевидно доста хора искат да заемат някаква защитна позиция, включително и твърденията за здравословното състояние на пострадалия са една чисто защитна позиция за тези, които се притесняват от дисциплинарно наказание. Търсят се оправдания, защото това, че човекът е имал заболяване, не означава, че трябва да бъде убит от бой", заяви още адвокатът.

"Съмнението, което имам, е, че става въпрос за тежко физическо въздействие върху мъжа. От какъв тип – не мога да кажа. Дали е притискан, дали е удрян и това е довело до смъртния изход, ще кажат медицинските експертизи", изтъкна Емануил Йорданов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
16.02.2024 Назначиха допълнителна съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Пламен
Пенев
07.02.2024 Още уволнени полицаи заради смъртта на шампиона по борба Пламен
Пенев
30.01.2024 Един от отстранените служители на МВР след инцидента с Пламен Пенев стана заместник-кмет
29.01.2024 Отстраняват още двама полицейски служители по случая със смъртта на Пламен Пенев
15.01.2024 Близки не могат да погребат починалия след гонка с полицията в Стара Загора
13.01.2024 Динко Вълев защити полицаите след смъртта на бившия борец: Тъпотия, няма държава!
Още новини от Национални новини:
Важно за електронните извинителни бележки на учениците!
"Възраждане" представи водачите си на листи по градове
Ръководителите на фаталния полет в Графа дадоха показания пред сл...
Вяра, Надежда и Любов - традиции и ритуали
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).