RIS Fellowships е програма, насочена към студенти със степен бакалавър или магистър и млади предприемачи. Те ще разкрият своя талант в агро-хранителния сектор, като натрупат практически опит и подсилят уменията си, свързани със съответната работа. Това включва и аналитично мислене и креативно решаване на проблеми. Стажантите на RIS Fellowships ще бъдат ангажирани в дейности от типа „учене-чрез-действие“ (вътрешни проекти и задачи на партньорите на EIT Food), осъществявани от всяка компания домакин.
RIS Talents е програма, насочена към практикуващи и завършили млади докторанти. Те ще се възползват от уроците, научени по време на собствените си академични изследвания, а също така ще бъдат насърчавани да участват в индустриално сътрудничество или предприемачество. Стажантите на RIS Talents ще участват в иновативни проекти на EIT Food, както и в такива, свързани с научноизследователска и развойна дейност, включвайки се в специализирани стажове в някоя от компаниите партньори на EIT Food.
• Прецизен подбор на точните кандидати за съответния стаж в зависимост от сферата на стажантска дейност, определена от всяка една компания домакин;
• Натрупан практически опит чрез креативно решаване на проблеми и намиране на изход от реални проблематични ситуации в съответните организации;
• Месечна стипендия в размер на 1350 евро (Fellowships) и 2000 евро (Talents) в подкрепа на разходите;
• Запознаване с различен подход в работата и поглед от една различна гледна точка;
• Обогатяване на автобиографията и спечелване на контакти и възможности, които отварят врати за бъдещо професионално развитие;
• Разширяване на мирогледа и личностно развитие чрез опознаване на една друга държава и нейната култура.
Те трябва да учат или живеят в някоя от 28-те EIT RIS държави или региони, сред които през 2020 г. попада и България. Те трябва да имат интерес в агро-хранителния сектор; да имат проактивен подход и желания за допълнителни дейности по време на обучението; да притежават аналитични умения, да бъдат с широк кръгозор, целенасочени и добри екипни играчи; да могат да работят на английски език; да са на разположение в периода от юли до декември 2020 г., както и да имат здравна застраховка и възможност да пътуват в чужбина.
Повече информация за процеса на подбор и за подаване на заявления са достъпни на www.eitfoodrisfellowships.eu.
Брой 146 на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации, е разработена по материали на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!“.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Агроиновации: Цифрови камери следят теглото на животните
Агроиновации: Цифрово прогнозиране на поведението на пчелни семейства
Агроиновации: Шанс за летящ старт със 7 програми за България
Новите технологии в селското стопанство следете и на cap4us.agri.bg.