ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ако хлябът започва да мухлясва на третия ден, то това означава, че е истински
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 21.10.2024Коментари (1)2405
©
Проблем с хляба от Германия разкри Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. В България има внос на хляб. Но, за да е мек и да издържа, този хляб е пълен с консерванти. Най-много има в насъщния, който идва от Германия, разкри експертът пред БНТ.

Тя обяви най-добрата новина за българския хляб – той мухлясва на третия ден. Това се случва, защото е с квас и означава, че продуктът е истински и с качествени съставки.

Хлябът задържа изключително дълго време цената си. До края на 2024 г. хлябът ще се продава с нулево ДДС и ако всички останали компоненти се задържат в същите параметри, няма да има притеснение на покачване цената на хляба, коментира още Мариана Кукушева.

Тя поясни, че към момента няма място за притеснение за хляба, защото реколтата е добра като количество. Златното зърно на България е с високо протеинови качество и това ще доведе до добър стокооборот за българските земеделски производители, каза тя в студиото на БНТ.

По думите ѝ слънцето е свършило прекрасна работа. Българският хляб се работи с най-добрата произведена пшеница.

Всякакви спекулации от некомпетентни хора, които твърдят, че хлябът се произвежда от фуражна пшеница, са опит за обругаване на хляба", заяви председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите

"Реколтата от зърно е добра като количество. Към момента няма място за притеснение. Поради голямата суша и силното слънцестоене, златното зърно на България е с изключително високи протеинови качества. Надявам се, че това ще доведе до много добър стокооборот за българските земеделски производители. Има години, в които качеството на пшеницата пада заради валежи и влага. Тази година слънцето свърши прекрасна работа.“ Това заяви Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пълни глупости! Мухлясвал ми е купешки хляб след 2 дена, друг път е стоял седмица. А мой домашен на фурна съм го ял също седмица. Важно е дали седи влажен в плика и проветрява ли се всеки ден докато режеш примерно. От начина на съхранение зависи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български национален отбор по футбол
Служител на МВР се самоуби в София
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (5202) 59%
Не (2812) 32%
Не мога да преценя (841) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: