Ако на опаковката на киселото мляко е написано, че е нискомаслено, вероятността да е фалшиво е голяма

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:51
2117
Много от нас се опитват да се хранят възможно най-здравословно, но това не винаги е толкова просто, колкото се надяваме и изглежда. Водещ здравен експерт издаде спешно предупреждение, че един невероятно популярен продукт, който се рекламира като полезен, всъщност не е толкова здравословен.

Професор Тим Спектър е лекар, професор по генетика и автор, специализирал се в храненето и здравето на червата. Той се появи в подкаста ZOE Science and Nutrition и издаде предупреждение за сериозно често срещан и привидно безвреден хранителен продукт, яден от много хора хора от цялата страна - нискомасленото кисело мляко.

В епизода проф. Спектър обсъжда с д-р Крис Ван Тулекен опасностите, които идват с нискомасленото кисело мляко като ултрапреработена храна.

Проф. Спектър казва, цитиран от "Mirror": "Ако на опаковката е написано, че е нискомаслено, вероятността да имате фалшиво кисело мляко е по-голяма, отколкото ако е пълномаслено.“

Д-р Крис Ван Тулекен отбеляза: "Идеята на производителите е че чрез нискомасленото ще могат да продавате уж киселото си мляко на по-висока цена, защото в него няма мазнини."

Експертите обясниха, че много производители на нискомаслено кисело мляко използват неща като царевично нишесте, което е модифицирано, или ксантанова гума, за да повторят вкуса и текстурата на пълномасленото кисело мляко, но така продуктът се превръща в ултра преработена храна (UPF).

"Нито едно от тях не е направено с оглед на нашето здраве“, продължи експертът. Професор Тим Спектър по-рано предупреди за опасностите от UPF, като ги нарече "бомба със закъснител на бъдещето“ и обясни, че те могат да имат дългосрочно въздействие върху здравето ни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Пеевски, председател на ДПС и ПГ на ДПС: ДПС не е за лична ...
Катастрофа на АМ "Тракия"! Кола е обърната
Заради инцидент с дете: КЗП временно спира доставянето на бутиков...
Вижте кои са лицата, които имат право да получават персонална пен...
Съветникът на вътрешния министър: 98% от хората получиха съобщени...
Проф. Владимир Чуков: Иран се опитва всячески да застане на стран...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).