ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Александър Димитров: Един необучен политик може да затрие половината държава
Автор: Йоланда Пелова 20:26 / 08.08.2023Коментари (2)1463
© Фокус
Най-големият проблем на България е това, че ние не обучаваме политическия си елит. Трябва да имаме фондации, които да финансират обучението на политици. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Александър Димитров, доктор по политически науки и създател на "Мастърклас за политици".

"На Запад има такива фондации, Уестминстърската фондация във Великобритания. В България работят немски фондации, които са стигнали до там, че да отделят средства за обучение на българския политически елит, а България не отделя нищо за това. И това е най-малкото притеснително, според мен", обърна внимание той.

Според Димитров българските политици имат много какво да учат, но всеки си има различен проблем и дефицит: "Най-трудно обаче напоследък се оказва, че те са политически неграмотни в голямата си част. Те не разбират политиката, не разбират философията на играта, и това е много страшно. Те не разбират когато преговарят един с друг, те не могат да произведат дори качествени преговори", отбеляза той.

"Представете си, ако искате да станете лекар, вие учите 7 години, следва специализация още поне 3 години и след това практика докато бъде изграден един истински специалист. За да станеш политик в България, не се изисква никакво образование. И докато един лекар може да убие 1, 10 или 20 човека с грешките си, един политик необучен, с грешките си, може да затрие половината държава. И това е много жалко. Аз се опитвам, според собствените си възможности, да направя крачка към един по-добър политически елит. За съжаление, партиите, една от основните им задачи е рекрутирането на кадри, а те не се справят с това. Партиите никнат като гъби, на шестия месец ги няма. Едни нови хора влизат, и аз винаги съм се учудвал на избирателите, че даже и на политиците, които гордо застават и казват: “Ето, при нас само нови и хора". Ами вие, бихте ли хванали нови, необучени хора, да ви направят мозъчна операция, ако се нуждаете от нея или да ви пипат по очите, по зъбите, ако касае собственото ви здраве", коментира още Димитров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съгласен съм с г-н Димитров. Политиката е изключително отговорна и значима дейност, за да бъде упражнявана от случайници. Спомням си, че имаше някакво училище или академия за политици у нас, но какво стана с него, не знам.
Aнонимен
на 08.08.2023 г.
+1
 
 
Не искам да чувам за Български Очен лекар! Не мога да оставя очите си в ръцете на Профан! Въпрек че, и в Световен мжщаб трудно ще намериш такъв който познава зависимостите в този орган! А какво да кажем за Галошите Български политици превърнали тази държава в средновековна епархия! Няма Конституция! Няма Закон! Има само Кефа на Феодала! Или преследване единствено на личния си интерес! Как да зароби и ограби тази Държава и този Народ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: