Александър Стойков: България е изгубила Германия като ориентир, но трябва да възстановим това, защото е много ценно

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
22:51 / 03.10.2023
1370
България може да вземе пример от Германия във всяко едно отношения. Това коментира по повод националния празник на Германия в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Александър Стойков, независим изследовател, живял години наред в Германия, по повод националният празник на Германия.

"Германците са примерът на смирението. И аз съм очевидец на това. И Германия дава пример на целия свят в тази смисъл. Това е нещо, което не мога да го видя в България. И едно голямо уважение към личностите, на хората, които живеят в Германия въобще. Човек към човека се отнася с огромно уважение. Това беше първата изненада, която открих, когато отидох в Германия за първи път", разказа Стойков.

Той допълни, че страната е водеща икономическа сила в Европа и дори за целия свят: "Най-вероятно това водещо положение ще се отрази и по отношение на културата. Бъдещето за Германия е много добро, въпреки че това е страна, която е преживяла огромни катаклизми, но днес тя излиза с чест и с достойнство от тези катаклизми – нещо, което не може да се каже за България", обърна внимание Александър Стойков.

По думите му България е изгубила Германия като ориентир, но трябва да възстанови това, защото е много ценно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).