Анализатор за Тръмп: Той ще влезе в учебниците

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:52 / 15.07.2024
1829
Задължение на Сикрет Сървис е да охраняват кандидатите за президент, но дори и те не могат да осигурят 100% защита. Това коментираха ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и политическият анализатор д-р Борислав Цеков.

"Конкретните мотиви за стрелбата по Тръмп ще бъдат изяснени по-късно. За съжаление стрелецът беше ликвидиран от тайните служби и няма как да бъде разпитан, но по косвен път това може да се разбере", коментира проф. Димитров.

Според него цялата кампания в САЩ и най-вече разделението, провокирано от нападките и обидите между кандидатите, създават такава обстановка – някой да реши, че може да вземе нещата в свои ръце и да извърши такъв опасен акт.

"Тръмп е силна и волева личност, много борбен човек – той го е доказал с цялата си биография. С тази светкавична реакция той показа не само способност да се ориентира в една изключителна ситуация, но показа и неговия политически инстинкт“, заяви пред бТВ д-р Цеков.

Преподавателят по конституционно право е категоричен, че Тръм е създал един иконичен образ в най-новата история на САЩ. "Той ще влезе в учебниците с вдигнатия юмрук и призоваването на привържениците му да се обединят и да се борят“, поясни д-р Цеков. 

Според него стрелбата е "зловещата кулминация на една токсична атмосфера“ – особено тази около Доналд Тръмп, срещу когото се "излива какво ли не“ от 2015 г. насам.

"Разнасяха отрязаната му бутафорна глава в Холивуд – от нея капеше кръв. В либералния Туитър се носеше кикот на задоволство. Цялата атмосфера допринесе за този зловещ акт. Сега ще има едно отрезвяване и се надявам, че и двете партии ще намерят сили да сложат в ъгъла най-радикализираните си привърженици“, коментира още д-р Цеков.

"Ние сега разглеждаме този митинг на открито, но ако се погледнат всичките публични прояви на всички кандидати – както на Байдън, така и на Тръмп, е видно, че е доста трудно да се гарантира тяхната безопасност на 100%. Пътувания, събирания, открити пространства, струпването на твърде много хора – трудно е да се планира всичко“, категоричен е проф. Димитров.

Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
16.09.2024 Белият дом коментира стрелбата "в близост" до Доналд Тръмп
15.09.2024 "Сикрет сървис" разследва "охранителен инцидент" с участието на Тръмп
15.09.2024 Още един опит за покушение срещу Тръмп
27.07.2024 Две седмици по-късно: ФБР призна, че куршум е пронизал ухото на Тръмп
24.07.2024 Кадри камери показват снайпериста, стрелял срещу Тръмп
22.07.2024 Конгресът на САЩ поиска оставката на директора на "Сикрет сървис"
Още новини от Национални новини:
Десета годишна конференция на тема пътна безопасност "Визия 0" - ...
Доц. Ангел Кунчев алармира
Палавник си поръча две компаньонки вкъщи, работата стигна до поли...
Източногерманец: Опитахме да избягаме през България, но ахтополск...
Банките ни готвят нова секира
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).