ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Антония Николова е отличничката на своя випуск по дентална медицина в МУ-Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:45 / 13.10.2024Коментари (0)810
Тържествена промоция на 49-тия си випуск лекари по дентална медицина на Медицински университет - Пловдив се състоя на 11 октомври на сцената на Античния театър.

208 дипломанти - 136 българи и 72 чужденци (от Великобритания, Италия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна, Швеция, Ирландия и Северна Македония) получиха дипломи и дадоха своя професионален обет - Хипократовата клетва. От този ден и след регистрацията си в стоматологичната съсловна организация – Български зъболекарски съюз, те вече могат да започнат професионалната си реализация като магистри лекари по дентална медицина.

Трима дипломанти завършиха с отличен общ успех (над 5,50) от следването и от държавните изпити. Това са Антония Николова със среден успех от следването 5.83, Бенедетто Канджеми - 5,66 и Сидик Хасан Хамиид Султан - 5,51.

Средният успех на випуска е "много добър“. На отличилите се студенти бяха връчени предметни награди.

Като дипломант с най-висок успех отличничката на випуска – Антония Николова, отправи поздрав от името на завършващите. Самата тя е щастлива, че е успяла да сбъдне своята и мечтата на семейство си да учи дентална медицина. Баща й и брат й са зъботехници. Споделя, че най-тежкият изпит по време на петгодишното обучение е този по орална хирургия. След като натрупа стаж като дентален лекар в България, Антония ще търси възможности за следдипломно обучение в чужбина.

Гордост на 49-тия випуск дипломанти е Лили Иванова. Известна е още като "феята на зъбките“, заради дейното си участие в популярния празник "Красива усмивка“, ежегодно провеждан за малките пациенти от Катедрата по детска дентална медицина. Лили, точно като известната си съименничка, винаги се стреми да бъде своеобразна прима - перфектна и отдадена на всичко, с което се захване. Тя е сред двигателите и организаторите на събитията на Асоциацията на студентите по дентална медицина и на Студентски съвет, които подкрепят социално значими каузи. Лили завършва сред първите 25 по успех.

Честта да водят полагането на Хипократовата клетва се падна именно на Анелия Николова на български език, а на английски език - Джулио Мастранджело. Те имаха възможността за обръщения от името на завършващите.

Отличничката на випуска д-р Иванова призова своите колеги: "Може да нямаме силата да вдъхновим целия свят за успех, но трябва да опитаме да го постигнем за себе си. Работата ще заема голяма част от живота ни и единствения начин да вършим страхотна работа, е да обичаме това, което правим! Вероятно ще имаме провал и, но и ще постигаме победи. Точно те са нещата, които ни учат и ни карат да бъдем упорити в стремежите си. Бъдещето е в нашите ръце, нека разгърнем потенциала си и да оставим нещо значимо след себе си!“.

От името на англоезичните студенти д-р Бенедетто Канджеми сподели, че в този паметен ден на началото на нова глава от живота на човек и след предизвикателствата на трудните изпити, безсънните нощи, всеки изпитва дълбока благодарност към преподавателите – за търпението, окуражаването и потапянето в дълбините на познанието; към семействата и близките – за подкрепата и всеотдайната грижа; към състудентите – за споделянето, заедността и приятелството, калено за шест години до този заслужен "фотофиниш“ – дипломирането. "Заедно учихме не само дентална медицина, но и незабравимите уроци на живота и важността на екипната работа. Споделяхме много моменти между сълзите и смеха, между успеха и стреса.. Ние ще продължим и в своите кариери да бъдем заедно. Това не е край, а ново начало. Нека оставим своя отпечатък с невероятните неща, които ще постигнем. Нека не забравяме защо сме избрали тази професия – да помагаме и спасяваме.“ – завърши дипломантът от Италия.

Ректорът на университета - проф. д-р Ангел Учиков, дмн, и деканът - проф. д-р Ангелина Влахова, дм, поздравиха дипломантите от името на академичната общност.

На тържеството присъстваха официални гости, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на Факултета по дентална медицина. За тържеството и превръщането му в истински празник на академичността се погрижиха известният пловдивски тенор – Ивайло Михайлов и чаровните музиканти от Angel Strings.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Катастрофи в България
Процедурата за избор на нов главен прокурор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: