ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Арх. Дора Иванова: Очаква ви невероятно изживяване на фестивала OPEN BUZLUDZHA 2024.
Автор: Георги Иванов 12:12 / 28.06.2024Коментари (0)3374
©
3 дни, 3 нощи, 3 сцени, 3D мапинг, страхотни музика, дневна програма и невероятно изживяване фестивала OPEN BUZLUDZHA 2024. Събитието се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумент "Бузлуджа“ като място за изкуство, култура и история. Това каза арх. Дора Иванова – ръководител на инициативата за опазване на Бузлуджа в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Събитието ще се проведе от 8 до 11 август на емблематичния връх и е организирано от фондация “Проект Бузлуджа".

Фестивалът на връх Бузлуджа става все по-голям, все по-мащабен и все по-интересен, с все повече активности и активности за деца, каза тя и добави, че тази година е предвидена и дневна програма под мотото "Спомени от бъдещето“, чиято цел е да провокира хората да отидат и да създадат своите спомени, "но също така и да провокираме мисълта – как са си представили хората преди нас бъдещето и как си представяме ние бъдещето днес.“ 

"Подготвени са и различни предизвикателства в дневната програма от 10 Бузлуджа предизвикателства, с които хората могат да научат повече за мястото: турове, работилници за децата, много различни активности. Ще задаваме трудни въпроси, които са типични за Бузлуджа и как си представя бъдещето, ще има послания в бутилка и въобще много различни любопитни неща в дневната част,“ разказа тя.

Добро решение за работещите е коуъркинг пространството, където хората могат да дойдат и да работят от планината. "Това се прави за първи път тази година и хората ще могат четвъртък и петък съвсем спокойно да изкарат работните си дни в гората и да усетят вече магията пък на 3D мапинг шоуто на Бузлуджа, и на музикалните сцени, и партито всяка вечер,“ обясни организаторът. 

3D мапинг шоуто е създадено от MP-STUDIO – пионерите в областта на светлинното изкуство в Европа. "Те са невероятни професионалисти и създават фантазия от светлина. И и тази фантазия върху фантастичната Бузлуджа е комбинация, която няма къде да се види по света,“ каза тя. 

На Основна сцена могат да се видят прекрасни български банди, като Greesh, Cool Den и "Уикеда“, които вече 25 години радват феновете си. На следващия ден ще участват с Two Cities One World – българо-американско музикално дуо, "Юпитер 7“ в стил денс, поп, фънк-джаз. Музикалната програма продължава с Funkilicious и Kerana & kosmonavtite. 

"В съботата сме поканили една френска банда, която се обявява като сензацията в Европа на инди рок сцената – Reaven. И завършваме с Hayes & Y, една наистина страхотна българска банда, която се развива стремглаво и се радваме че ще бъдат при нас,“ разказа тя и допълни, че програмата продължава през нощта с тематични партита на Горската сцена, създадена в колаборация с клуб "Строежа“, София. "Много любима за нас е Монументална сцена, която е пред самия паметник. Тя е с електронна музика. Поканили сме много диджеи, като музиката започва от следобед.“ 

Монументът на Бузлуджа има изключителна архитектура, сградата привлича огромен интерес от България, но и много от чужбина "и има огромен потенциал, който може да се разгърне ако и го позволим“, смята арх. Дора Иванова. "Бузлуджа привлича огромен интерес и този интерес трябва да бъде използван, за да знаем повече за историята си и най-вече младото поколение да научи тези различни гледни точки и конфликтът, който съществува по тази тема. 

Смятам, че Бузлуджа е прекрасно място за това и че може да бъде не само музей, който да разказва тази история по един много критичен начин, но и да бъде място за събития и за съвременно изкуство, което интерпретира проблемите, травмите от близкото минало, така че всъщност да намери своето място в съвременна България,“ категорична е арх. Дора Иванова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: