БДЖ с ново разписание от днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:34 / 15.12.2013
2597
От днес влиза в сила зимното разписание на БДЖ. То ще включва 47 допълнителни влака, разпределени между различните направления в страната. С новото разписание ще бъдат възстановени голяма част от спирките и гарите, които миналата година останаха без удобен жп превoз.

Изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев съобщи, че новото разписание е съобразено както с икономическите условия, така и с нуждите на пътниците. "Съгласували сме с общините да бъде заложен така графикът на влаковете, че да бъде в услуга на хората.

Съобразили сме го и с училищата в големите градове, тъй като има ученици, които пътуват от околните села", добави Кръстев, цитиран от Дарик.

В понеделник започва предварителната продажба на билети за Коледните и Новогодишните празници. Те ще имат 20-дневен срок на валидност, а не както обикновено само 5. От железопътната компания съобщиха, че през празничните дни ще има допълнителни вагони по най-натоварените маршрути.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Аптекар: Поставянето на вендинг машини за лекарства е потенциално...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до загубата на човешки жи...
Доц. Наталия Киселова се кандидатира за депутат
Лекар: Молбата ми е да сте внимателни с тези безкрайни реклами


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).