БМЧК стартира кампания за толерантност към наркозависимите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 02.11.2010
1195
Днес, Български младежки Червен кръст подема национална кампания "Време е да прогледнем!" за толерантност и равнопоставеност и за борба срещу дискриминацията към зависимите. Основната цел, която младежката организация си поставя, е да стимулира промяна в нагласите на обществото към зависимите от наркотични вещества.

Кампанията ще се проведе до 6 ноември като ще охване областите Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

В рамките на кампанията са предвидени различни инициативи сред ученици и студенти: информационни акции, срещи, дискусии, обучение по първа помощ и спешни действия при предозиране, раздаване на брошури и мн.други инициативи.

Кампанията е част от осъществяването на проекта "Подобряване на стратегиите за намаляване на здравните щети сред интравенозно употребяващите наркотици: червенокръстки подход в Европа", финансиран от Европейската комисия и осъществяван в партньорство с още шест национални дружества и фондация «Вила Марини» в Италия. Проектът се осъществява в Русе и Кюстендил - в дроп-ин центровете.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обрат с полуразложения труп в Пловдивско, арестуваха съпруга!
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).