"БСП – Обединена левица" се увеличава с още партии

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
15:01
649
Целта, която си поставяме е висока, да дадем една истинска лява алтернатива на българските граждани, да спрем разпада на държавността, да дадем път на промяната, да дадем път на новото, на лявото в българския политически живот. На дясното безвремие ще бъде сложен край. С нашата експертиза, с нашия опит, с нашата приемственост, която има в нашите листи. Те са съчетание на младост, ентусиазъм, опит на парламентаристи. Всичко това е заявка и предпоставка за един сериозен успех. С тези думи се обърна и.ф.  председател на БСП Атанас Зафиров при регистрацията на листата на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в 25-ти МИР.

Той обясни, че това е последната листа в страната, заедно с тази в София област, които се регистрират,  с което се затваря цикъла по регистрация. 

"Нашата коалиция регистрира пълни листи в цялата страна. Не се сбъднаха прокобите как социалистите отказвали да влизат в листите, как имало бойкот. Нищо подобно, за първи път от много години има хора, които не успяха да влязат в листите въпреки желанието“, заяви социалистът.

Зафиров благодари на всички колеги от коалицията за високата коалиционна култура, за това че са успели да се напаснат по най-подходящия начин на базата на анализ, на силни и слаби страни, на съответните региони. "В тях има представителство на всички партии от коалицията. Всяка партия получи достойно представителство в тези листи“, каза още той. 

Атанас Зафиров обяви, че утре "БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ ще подпише с още две партии - Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и с още една социалдемократическа партия. "Не само сме единни, а има и интерес от допълнително разширяване на нашето обединение. Всички партии, които желаят да се присъединят, ще бъдат в рамките на двустранно споразумение“, категоричен бе социалистът. 

Зафиров коментира и че ръководството на БСП се е съобразило на сто процента с очакванията на местните ръководства на партията. 

Председателят на БСП-София Иван Таков коментира, че трите софийски листи са лакмус: 20% са гражданска квота, коалиционни партньори. По думите му левицата има изключителни специалисти в различни сфери на обществения живот, които дават голяма експертиза на листите и. "Ние сме за нормализиране на държавността, България да се върне отново към нормалността и отново да бъде както е по Конституция една демократична и социална държава'', каза още той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (265):
24.09.2024 Асен Василев: .Видяхме доста голямо повишаване на доходите, отлепихме се от дъното
24.09.2024 ПП-ДБ регистрира листата си за Пловдив-област
24.09.2024 Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
24.09.2024 Кирил Петков: Вкарахме много нови хора в листите
24.09.2024 ПП-ДБ обявиха водачите на листите за изборите
24.09.2024 "Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед Доган повежда коалицията в два района
Още новини от Национални новини:
Обрат с полуразложения труп в Пловдивско, арестуваха съпруга!
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).