БСП е готова да участва в разговори за третия мандат

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
17:12 / 09.07.2024
1752
БСП е готова да участва в разговори за третия мандат за съставяне на правителство на "националното спасение", но няма да подкрепи мандата на ДПС. Това заявиха председателят на БСП Атанас Зафиров и председателят на парламентарната група на левицата Борислав Гуцанов на брифинг в централата на партията, предаде репортер на "Фокус"

"Третият мандат е специфичен. Той се дава като спасителен вариант, защото останалите възможности са изчерпани. Трябва да се проведат разговори с всички партии, които се отзоват.", заяви Борислав Гуцанов.

Атанас Зафиров допълни: "Не сме давали заявка за третия мандат. Ние заявихме нашата готовност да участваме с носителя, който и да е той. Потвърждаваме нашата готовност, независимо кой ще бъде носител, да участваме в процеса на диалог и да търсим решения". 

Във връзка с предстоящата работна седмица на депутатите от БСП ще искат парламентът да разгледа проект на решение за "замразяване" на преговорите между България и Украйна за продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна. 

"Да бъде замразена продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна. Виждаме, че имаме проблем с АЕЦ "Козлодуй" и не е нормално да имаме почти същото оборудване и да го продаваме. Считаме, че трябва да се преразгледа и да се преосмисли дали не може да стартира "Белене", заяви Гуцанов.

Той добави, че левицата ще иска народните представители да обсъдят възможностите за усвояването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. По думите им към момента страната е успяла да вземе едва 10% от близо 11 млрд. евро, предвидени за страната.

Виж коментарите (0)

Още по темата (468):
04.10.2024 Тошко Йорданов за отбранителната ни способност: В момента да ходим да палим свещи
26.09.2024 Лена Бориславова: Това не е нормално!
26.09.2024 Цирк в парламента: Депутатите останаха на тъмно и запяха националния химн
26.09.2024 Хаос в Народното събрание
26.09.2024 Парламентът остана без кворум
26.09.2024 След люти скандали: Депутатите не забраниха операциите за смяна на пола при децата
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Евелина Христова: Глоба за тези, които не гласуват
Проф. Михаил Константинов: Ако имат малко акъл, да вземат да напр...
Случаят с "бактерията-човекоядец" в България: Опасна е, защото за...
Коварен капан в банкоматите, може да загубите пари
Meteo Balkans: Издадено е предупреждение за 22 октомври!
Земетресение много близо до София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).