БТК атакува цените на Мобилтел в КЗК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:49 / 09.02.2005
1463
На 07.02.2005 г. БТК подаде в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) молба относно ценовата политика на Мобилтел. БТК смята, че Мобилтел злоупотребява с господстващото си положение на пазара. Мобилтел предоставя на БТК и на другите фиксирани оператори изкуствено завишени цени за терминиране на разговорите от фиксираната мрежа към своята мобилна мрежа. Тези цени са значително по-високи от цените, по които Мобилтел таксува на дребно своите бизнес клиенти. Мобилтел таксува БТК с цена за обаждане от фиксираната към мобилната мрежа в размер на 45.7 стотинки на минути (силен трафик) и 43.9 стотинки на минута (слаб трафик). Тази цена е най-голямата част от общия разход на абонатите и потребителите на фиксиран телефон, който те заплащат за да се обадят към мобилен телефон. Тя представлява елемент от ценообразуването на обажданията от фиксирана към мобилна мрежа, който е завишен от Мобилтел с цел "задушаване" на абонатите на фиксираната мрежа. По този начин се изкривява пазара на терминиране на обаждания, а потребителите заплащат несправедливо висока цена, чрез която се натрупва печалба за Мобилтел.
За същата услуга Мобилтел предлага цена на своите бизнес клиенти от 24 стотинки на минута (силен трафик - Peak) и 17 стотинки на минута (слаб трафик - Off Peak).
От Mtel за момента запазват мълчание по въпроса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).