ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БТК е възпряна да предоставя по-добри цени за крайните потребители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:39 / 25.05.2006Коментари (6)2598
©
Българската телекомуникационна компания (БТК) е възпрепятствана да предоставя по-достъпни цени за фиксираните телефони за българските потребители и да улеснява комуникациите като повиши конкурентоспособността на бизнеса у нас. Това е основното последствия за българските потребители след като Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) върна предложението на БТК за нови по-конкурентни тарифи.

„От огромно значение за БТК е да й бъде позволено да предложи цени отговарящи на пазарното търсене и предлагане, и основно на жизнения стандарт на българските домакинства”, заяви Павел Велчев, Директор “Регулация и конкуренция” в БТК и vivatel. „Предложената нова тарифна политика на БТК е в съответствие със Закона за далекосъобщенията и отговаря на приетите от КРС Правила за определяне на цените на фиксирана гласова услуга за страната”, допълни той. Това е становището на управленския екип на БТК, след като в компанията беше получено официалното решението, с което Комисията върна предложените от компанията промени.

Предложеното изменение на цените е отхвърлено с обща трактовка и с мотиви, които не са подкрепени от конкретни данни. С връщането на направеното от БТК предложение ще бъдат засегнати в най-голяма степен интересите на крайния потребител и възможността му да ползва телефонни услуги на достъпни цени. Социално отговорните цели на БТК и стремежът на компанията да предлага услуги, които да носят все по-голяма полза за крайните потребители, биха могли да бъдат постигнати само, ако компанията бъде третирана законосъобразно и прозрачно от регулатора.

БТК е единственият в страната оператор на фиксирана гласова услуга, който извършва значителни инвестиции в модернизация и изграждане на инфраструктура в слабо населените и труднодостъпни селища. С действията си Комисията стимулира завземането на голям дял от българския пазар на фиксираните телефонни услуги от компании за сметка на единствения български телеком, който предоставя универсални услуги без компенсиране.

В същото време на пазара се появяват оферти от конкурентни на БТК оператори, които видимо копират предложените от компанията нови тарифи за междуселищни и международни разговори. Нещо повече – като средство за въздействие върху потребителите се използват задържаните от регулатора по-високи цени на БТК. Очаква се и подобни решения да бъдат предоставяни и от един от мобилните оператори.

„Нашето предложение е разработено след детайлни изследвания на нуждите на клиентите ни за достъпност до качествена телефонна услуга. Предложените от нас цени са планирани така, че българските домакинства да имат повече избор, а България да стане по-привлекателна за бизнеса, където комуникациите са решаващи за успеха”, добавя г-н Велчев.

Не случайно в последния си доклад от този месец Европейската комисия оцени негативно действията на регулатора като основен фактор за неефективното прилагане на европейското законодателство и практики у нас.

На 17 април БТК внесе в КРС предложение за нова тарифна политика, която е изцяло насочена към предоставяне на повече стойност и избор на потребителите и бизнеса при пълна защита на социално-слабите групи. Основните акценти в политиката бяха намаляване на таксата за откриване на нов телефонен пост от 70 на 20 лева, 20% повече стойност в стандартния абонаментен пакет с 50 минути за национални разговори, опростяване схемата на таксуване на градски и междуградски разговори и намаляване на цените на междуселищните и международните разговори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.08.2006 г.
0
 
 
БТК нямат вече на къде да идат,3 тия gsm оператор засили конкуренцията,ако въобще я има,в бъдеще ще доидат и други ... БТК в този си вариант умира
Ирко
на 10.08.2006 г.
0
 
 
най-много още 5 години им давам на тия
bufer
на 25.05.2006 г.
0
 
 
www.voipcheap.com говорищ за 10 ЕВРО безплатно за тримесеца по триста минути на седмица със стационарни телефони в целият свят - няма лъжа няма измама ! С gsm също е много евтино! Също и Skype ! Аре БТК може да ме цунте някъде! Хехе!
Яростен
на 25.05.2006 г.
0
 
 
Тия от БТК са болни ако си мислят, че някой ще им търпи месечните такси, а пък ако смятат и да ги вдигат, както чувам, мога спокойно да кажа, че комисията ги е спасила от сигурен провал. Месечни такси НЕ трябва да има, каквото си изговориш това е! Ама нали така си е най-лесно, да си гълаш на готово без да осигуряваш услуга. Аз предричам пълен крах на БТК и разпадането и на регионални фирми, просто в този си вид е като великан на глинени крака.
Костадин
на 25.05.2006 г.
0
 
 
Нека има поне още една компания с подобна услуга и тогава телекомуникационната компания да ни разправя за предложенията си.Това дето прави така нареченото "бтк" е претопяване на клиентите си-градят политика,преливаща от незнание към глупост.Поздрави на една изчезнала "бтк".....смешковци
Валери
на 25.05.2006 г.
0
 
 
Тази статия май я има вече на 5-6 места публикувана, явно БТК си плащат за това. Само дето зад израза "опростяване схемата на таксуване на градски и междуградски разговори" се крие премахване на евтините разговори в ненатовареното време и вдигане на таксата. Иначе това че ще намалят цените на международните разговори слабо ме вълнува. Трябва да си много на зор за да се оставиш БТК да ти смъкне по няколкото кожи с тарифите им за международни разговори, при положение че вече има толкова много по-евтини варианти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: