БТК спира приемането и доставянето на телеграми от страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:43 / 03.02.2005
1135
Българската телекомуникационна компания (БТК) спира предоставянето на услугите приемане и доставяне на телеграми, съобщиха от компанията. Телекомът ще продължи да приема само международни входящи телеграми, които ще бъдат разнасяни като куриерски пратки до регионалните пощенски станции. Към момента предоставянето на услугата "Телеграми" е записано в общата лицензия на БТК и не представлява задължителна за предоставяне универсална далекосъобщителна услуга. Промяната се прави в съответствие с утвърдената международна практика тези услуги да бъдат предлагани главно от националните пощенски мрежи. Анализ на компанията показва, че до момента у нас е съществувало припокриване на дейностите на БТК и Български пощи в тази сфера.През последните години в България, както и в цяла Европа, се наблюдава постоянна тенденция за намаление на трафика на телеграми, като всяка година той спада с 50%, съобщават от компанията.
След преговори между двете организации е взето решение след 1 февруари на потребителите на услугата да бъдат предложени алтернативни начини за изпращане и доставяне на текстови съобщения с документален характер. Те ще могат да се възползват от услугата "Булпост" на Български пощи за приемане, обработка, транспортиране и доставяне на кореспонденция, документи или стоки в рамките на следващия работен ден. Друг вариант за незабавно предаване на документална информация е услугата на БТК и Български пощи ЕАД, чрез която клиентите могат да изпратят съобщението си по факс, като го подадат в кабини на БТК или пощенски станции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).