Бащата, вуйчото и дядото на блъснатото в Прилеп дете остават в ареста, очакват се обвинения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:30 / 29.08.2023
2391
Продължава разследването на тежкия инцидент в бургаското село Прилеп, при който камион прегази дете на пътя, а след саморазправа роднините му нападнаха шофьора и той също почина. Към настоящия момент има задържани 3 лица, а останалите 4 са разпитани като свидетели и са освободени, предаде държавната телевизия.

"За трите лица, които са задържани към момента има данни, че са съпричастни към смъртта на шофьора на тежкотоварния автомобил. Точната причина за смъртта му ще стане ясна след приключване на съдебно-медицинската експертиза. На жертвата има нанесени удари, както и една прободна рана в областта на подбедрицата. Задържаните лица са бащата, вуйчото и дядото на загиналото дете. От тях едното лице е с криминални прояви и е осъждано", обясни ст. комисар Емил Павлов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Той допълни, че както вчера, така и днес няма напрежение в с. Прилеп и като цяло в община Сунгурларе. Но въпреки това, засиленото полицейско присъствие ще продължи, за да не се стигне до напрежение.

От прокуратурата казаха, че от вчера се работи много интензивно по този случай, като са проведени разпити на множество свидетели и са назначени съответните експертизи.

"Локализиран е кръг от лица, за които се счита, че е на лице възможна съпричастност към авторството им в извършване на процесното деяние. Те са три лица. В рамките на деня след изготвяне на съдебно-медицинската експертиза, ще има и достатъчно доказателства, за да се направи извод кой именно е нанесъл порезната рана на водача на товарния автомобил и съответно да повдигнем обвинение за убийство", обясни Георги Чинев - ръководител на Районна прокуратура - Бургас.

Той поясни, че ще бъде поставено и задържане до 72 часа и внасяне на искане за мярка "задържане под стража".

Виж коментарите (1)

Още по темата (8):
31.08.2023 Няма прошка за убиеца от Прилеп
31.08.2023 Този човек уби шофьора Руско в Прилеп
29.08.2023 Убитият край село Прилеп шофьор е живеел със семейството си в Аксаково
29.08.2023 Стана ясно кой е убил тираджията, прегазил детето в Прилеп
29.08.2023 Депутат с остър коментар за случилото се в Прилеп: Стига!
29.08.2023 Гъмжи от полиция след инцидента в Прилеп
Още новини от Национални новини:
Важно за електронните извинителни бележки на учениците!
"Възраждане" представи водачите си на листи по градове
Ръководителите на фаталния полет в Графа дадоха показания пред сл...
Вяра, Надежда и Любов - традиции и ритуали
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).