ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Биляна Савова: Всички аномалии, които ни се случват, са защото се опитваме да надхитрим природата
Автор: Живко Кръстев 13:30 / 16.10.2023Коментари (1)2058
©
Нещото, което ни помага, е не това, което знаем, а действията, които биха били продиктувани от това знание, което трупаме в себе си. Постулат в Аюрведа е, че причината за всички човешки болести е невежеството. Това каза Биляна Савова – арт директор на списание EVA и инициатор на движението "МС – Мога Сам“, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Аюрведа е най-древната медицинска практика – на повече от 5000 години. "Щом е устояла на времето, значи носи в себе си неща, които биха помогнали и днес. Тя ми предложи този сблъсък с истината, като ми показа, че съм невежа. Тя ми показа, че основният проблем, който имаме, е, че сме се откъснали от природата и от природата си. Всички аномалии, които в момента ни се случват на всякакво ниво и във всякакъв аспект на човешкото ни същество, са, защото се опитваме да надхитрим природата“, обясни Биляна Савова.  

Движението "Мога сам“ се ражда през 2008 г., когато тя открива древната медицинска практика и осъзнава, че заболяването й – множествената склероза, е резултат от нейното незнание. "Усещах благотворните ползи на това, което научавах там, и това, което се случваше с тялото ми. Ние не трябва да се борим с диагнозите си, не трябва да водим война с тях, защото те са част от нас, а да ги приемем и да разберем какво искат те да ни кажат. Само тогава можем да стигнем до това състояние на самоизцеление“, каза Савова.  

Документалният филм "Жив ум“ е посветен на древната практика на Аюрведа. Негов режисьор и сценарист е Николай Василев, а филмът е заснет в единствената в света специализирана аюрведична клиника за лечение на множествена склероза и други невродегенеративни заболявания Аюш Прана.

"Много ми се искаше да покажа как се случват нещата. Това е филм, който разглежда какво се случва с хората, които отиват там от различни места на света в търсене на своето решение – хора с множествена склероза, с Паркинсон, с ревматоиден артрит, прекарали инсулти. След първата прожекция на филма сложих заглавието AyurBrain, след като видях реакциите на хората и че всеки един е намерил нещо много важно в този филм за себе си. Той не е само за множествената склероза, а за това, в което живеем“, разказа Биляна Савова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 16.10.2023 г.
0
 
 
Добро утро! То си е парадоксално! Искаш да излекуваш нещо! Но от средата! Или от края! Но основната предпосавка за процеса си остава! Защо? Защото не познаваш природата на процеса! И взаимообвръзките в него! И както казват ... Вместо да изпишеш Вежди! Изваждаш очи! Това образно сравнение се отнася точно за Офталмолозите ! Не само тук! Но и по Целия свят!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: