Бивш ректор на Академията на МВР: Убийството на Алексей Петров няма да е последното, нещо се случва в "ъндърграунда"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:24 / 17.08.2023
3560
"Убийството на Алексей Петров е професионално направено. Теренът позволява изстрел от близко разстояние от скрита позиция, което е безопасно за стрелеца. Има широка възможност за различни пътеки за скрит отход от атентата“, каза в ефира на bTV доц. Милен Иванов, бивш ректор на Академията на МВР.

"Моето мнение е, че изстрелът е направен без оптика. Разстоянията са къси – не повече от 100 метра, а един добре подготвен стрелец може да произведе сигурен изстрел“, добави още той.

"Никой не ходи да извършва атентати с телефон в джоба. Обхват нямат и жертвите. Няма как да им се окаже бърза помощ. Странно е професионалист като Алексей Петров да допусне такъв начин на живот, който да бъде лесно предвидим и изчислен от евентуален атентатор. За да се направи засада на такова място, трябва да знаете, че целта ще дойде и се разхожда там често“, обясни доц. Иванов.

"На такова разстояние, на което охранителите са се намирали, е абсурдно да се вземат мерки. Срещу такъв стрелец, най-вероятно с дългоцевно оръжие, няма какво да се направи. При такива атентати се използват популярни оръжия, които лесно могат да бъдат набавени. Най-вероятно оръжието е клонинг на автомат "Калашников“ или ловна карабина“, посочи той.

Иванов обясни, че може да се предположи, че има свързаност между убийството на Къро в Южна Африка, смъртта на Ангел Христов и убийството на Алексей Петров.

"Следвайки логиката на събитията, това убийство няма да е последното. Нещо се случва в "ъндърграунда“, нещо се случва в обществото ни, за да може да има такава поредица от такива тежки престъпления“, подчерта той.

Профилът на извършителя

"Вижда се като фактология, че извършителят е професионалист, бивш военен, но не е изключено и да е ловец. В ловните среди има добри стрелци, които познават гористите местности. Скептичен съм към версията за двама стрелци. Подобни атентати се извършват от "самотни вълци“. Всеки излишен човек в организацията на един такъв атентат е излишен свидетел“, обясни бившият ректор на Академията на МВР. Според него е възможно извършителят да е чужденец.

Виж коментарите (0)

Още по темата (109):
16.05.2024 Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата
29.04.2024 Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
23.02.2024 Компанията CYBER ONE най-вероятно е обект на акцията в сградата на "Лев
Инс"
23.02.2024 "Лев Инс" с официална позиция за спецакцията
23.02.2024 Спецакция в застрахователната компания "Лев Инс"
15.02.2024 Братът на Алексей Петров: Ако видя поръчителя на убийството му, ще го питам заради власт или пари отне брат ми
Още новини от Национални новини:
Важно за електронните извинителни бележки на учениците!
"Възраждане" представи водачите си на листи по градове
Ръководителите на фаталния полет в Графа дадоха показания пред сл...
Вяра, Надежда и Любов - традиции и ритуали
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).