ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Близо милиард лева икономическо въздействие и десетки инвестиции от Системата на Кока-Кола България през 2023 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 08.07.2024Коментари (0)1911
На специално събитие, пред представители на бизнеса, неправителствения сектор и медиите, Системата на Кока-Кола в България представи социо-икономическото си въздействие за последната година.

Саша Маркович, генерален директор на Кока-Кола ХБК България, приветства гостите: "Като най-големия производител на безалкохолни напитки в страната, ние осъзнаваме отговорността си не само към нашите близо 40 000 клиенти и партньори, но и пред обществото, околната среда и бъдещите поколения. Постигнатите резултати ни мотивират да се стремим към по-високи цели, а именно да постигнем нетни нулеви емисии до 2040 г., а до 2030 г. да събираме и рециклираме 100% от опаковките, които пускаме на пазара. Стремежите и очакванията към нас са още по-амбициозни, след като с цялостното си бизнес представяне екипът ни в България спечели най-голямата награда сред всички 29 пазара, част от Кока-Кола ХБК - купата "Andrew David“, и допълни: "Тайната съставка в рецептата за всички наши успехи винаги е бил екипът. В Системата на Кока-Кола в България работят 3270 души в заводите и офисите ни. Гордеем се с иновациите, които внедрихме в Кока-Кола ХБК България, за да подобряваме непрекъснато начина си на работа, например инициативата ни "Oxygen", която не само спести над 24 000 часа труд на колегите, но и подобри ангажираността на екипа и клиентското удовлетворение.“

Икономическото въздействие на Системата на Кока-Кола в България за 2023 г. се изразява в добавена стойност от над 994 млн. лева по цялата верига на стойността. Общият ѝ принос се равнява на 0,5% от брутния вътрешен продукт на страната, а всеки 1 лев, похарчен за Кока-Кола напитки, води до 0,75 лева приходи за България. Системата затвърждава подкрепата си към българската икономика и чрез закупуването на стоки и услуги за 222 млн. лева от местни доставчици.

"Кока-Кола присъства в България от почти 60 години и днес се радваме, че сме местен бизнес със значителна роля в икономиката на страната. България играе важна роля за Кока-Кола, и това е видно от факта, че 5 компании от нашата Система са активни тук. Кока-Кола България отговаря за маркетинговите стратегии на съществуващото портфолио и за лансирането на нови и иновативни продукти. Един от 5-те ни най-големи глобални партньори в областта на бутилирането е представен в страната - Кока-Кола ХБК, заедно с двата си центъра за споделени бизнес и ИТ услуги. Кока-Кола Юропасифик Партнърс също са представени със своя център за споделени услуги. Това уникално предимство, съчетано с лидерската ни позиция в бранша в България, идва с отговорността да създаваме стойност за българското общество. Нашата цел е да освежаваме света и да предизвикаме промяна. Фокусираме се върху обичани марки, създадени по устойчив начин, за по-добро споделено бъдеще", заяви Бошко Попесков, изпълнителен директор на Кока-Кола България.

Анализът сочи още, че компаниите от Системата на Кока-Кола в България са генерирали пряко приходи в размер на над 234 млн. лева. Същевременно те са платили 50 млн. лева преки данъци и са допринесли за още над 371 млн. лева данъци непряко, от които 221 млн. лева под формата на ДДС. Сумата се равнява на близо 1% от данъчните приходи на България, както и на около 2/3 от държавните разходи за култура1 или на сумата, необходима за финансиране на годишните образователни разходи на близо 170 хил. ученици в начален или предучилищен етап2.

Детайли за социо-икономическото въздействие на Системата на Кока-Кола в България за 2023 г. може да намерите тук.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: