Бойко Борисов: Това е правителство, за което ГЕРБ-СДС изцяло носи отговорност

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
09:45 / 01.07.2024
2122
Това е правителство, което може да сподели отговорност и за което ГЕРБ-СДС изцяло носи отговорност. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като кандидатът за премиер Росен Желязков върна изпълнен първия мандат на президента, предаде репортер на "Фокус".

"Съобразили сме се с това какво искат българските граждани. Всички говорят, че е лошо да се отива на избори. Затова давам сценарий занапред. Това е правителство на ГЕРБ с няколко министри, които при служебното правителство се справят добре. Това е правителство, което може да сподели отговорност и това е изцяло правителство, което ГЕРБ-СДС носи отговорност", каза лидерът на ГЕРБ. 

"Министрите са ни тези, които са били водачи в районите, които категорично са победили в пъти дори повече нашите преки опоненти там. Затова мисля, че това е честно към избирателите и ние поемаме този риск да го направим. Ако правителството мине с някой трик, дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят - не като партия, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма - то тогава правителството ще има много кратък живот, но не, че някой ще го събори - просто ние ще излезем от него", коментира още Борисов.

Борисов заяви, че правителството ще има кратък живот, защото то ще работи до постигането на определени цели и реализирането на няколко политики.

"Първа и най-важна цел - да приемем бюджетът. Другата е Планът за възстановяване, еврофондовете. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, аз мисля, че можем да го придвижим. След това спокойно можем да отидем на избори", заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Той призова "Продължаваме промяната - Демократична България" да преосмислят позицията си за неподкрепа на правителство с мандата на ГЕРБ. Борисов бе категоричен, че първата политическа сила е отворена за диалог. Той подчерта, че министерските кресла също биха могли да бъдат обсъдени, ако има по-добри кандидати за отделните постове. 

Според него нови предсрочни избори на есен ще имат възпроизведат същия резултат, какъвто има в момента.

Виж коментарите (0)

Още по темата (200):
05.07.2024 Пеевски: Няма да позволя на проруските партии да се гаврят с нашите хора
05.07.2024 Отцепниците от "Величие": Позицията на Марков за съставянето на програмно правителство не бе съгласувана
05.07.2024 Николай Марков: Отцепниците са хора с ниска политическа култура и без парламентарен опит
05.07.2024 ПП-ДБ: Виждаме поголовни смени в местната власт, в службите и регулаторите
05.07.2024 Боецът Дарин Георгиев: Бях сред заключените в "Исторически парк"
05.07.2024 Любен Дилов-син за случващото се в парламента: Всичко се клати, ситуацията е "мааама"!
Още новини от Национални новини:
Фармацевтите и НЗОК не постигнаха съгласие, разговорите продължав...
Уникална находка е открита в Хераклея Синтика
Шофьорка: Такова нещо в разгара на лятото по АМ "Тракия" досега н...
Осем зеленчука, които са по-полезни сготвени, отколкото сурови
Делото срещу Божков: Съдът отхвърли иск на финансовото министерст...
Самотна майка загина в катастрофа, няма друг автомобил


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).