Бойко Борисов иска преразглеждане на споразумението за сестрите в Либия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:51 / 02.09.2011
1399
Да бъде преразгледано споразумението за връщането на българските медицински сестри от Либия е настоял на среща на лидерите в Европейския съюз във Франция премиерът Бойко Борисов. Това споразумение за мен е рекет, който трябва да бъде опростен и дълга да ни бъде върнат, обяви той в Пловдив, където беше за да открие най-модерната когенерация за производство на елeтро и топло енергия.

Това са десетки милиони, които България плати на Либия и по никакъв начин не трябва да ги губи, уточни премиерът. Споразуменито тогава беше обявено за успех, защото нашите сестри се прибраха, но цената е огромна. Затова новото правителство ще настова парите да бъдат върнати, добави той.

Аз настоях на тези, които отиват да помагат в Либия - лекари, строители и военни, да се гарантира сигурността, защото България е пострадала много от Кадафи.

Той обяви още, че световната общност признава и подкрепя временния съвет е Либия. По думите му Генералният секретар на ООН и участниците в срещата бяхме единодушни, че трябва да се спазват правата на хората и да се разблокират средствата за да могат да се платят заплатите в Либия.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
Пореден инцидент на "Тракия": Автомобилни гуми се разпиляха на ау...
Отляво на фалшивите банкноти е залепено холограмно фолио, предназ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).